O.W.N.E.R.S principe

Het eerste welness 'home' is je lichaam: krijgt het wat het nodig heeft?
Een makkelijke manier om hier naar te kijken is het  O.W.N.E.R.S principe.

O: Oxygen/ lucht.
Krijgt je lichaam de beste lucht dat het nodig heeft? Voor mensen die astma hebben, werken met schadelijke stoffen of die wonen in een land met veel luchtverontreiniging of stof is dit iets wat makkelijk te begrijpen is: zij beseffen hoe belangrijk lucht/zuurstof is.
Zijn wij ons daar altijd bewust van of wachten we af totdat we er last van krijgen.......
Schoonmaakartikelen, het isoleren van huizen kan zorgen dat er klachten met ademhaling kan ontstaan.
We weten door allerlei onderzoek wat meeroken kan doen voor mensen en toch wordt er vaak iets gedaan met dit als er klachten ontstaan.
Je zou ook preventief kunnen werken door te zorgen dat je schone lucht -zoals je aantreft in een bos of bij de zee-in huis hebt.
'Lucht die zorgt dat je longen niet zo hard hoeven te werken om het te filteren zodat je longen langer mee kunnen' (Dr Curtis Bennet)
Boslucht en zeelucht zorgen dat mensen ontspannen, dieper inademen en zich goed voelen. Dit komt omdat daar veel negatieve ionen zitten.
Een airpower thuis zorgt dat je dezelfde lucht hebt. Is de lucht 'vuiler' dan werkt die harder dan als de lucht weer goed is.
De filters in een airpower moet je elk half jaar/jaar vervangen: dit hangt af hoe de lucht in huis is.
Er zijn allerlei onderzoeken geweest over de lucht op scholen en de invloed op de leerprestaties. Hoe zou het zijn als elke klas optimale lucht had?
Ik weet van klassen die een airpower hebben gehad en het verschil dat de leerkrachten merkten: mogen we bezuinigen op goede lucht?

W: Water
Je lichaam kan maar een paar minuten zonder lucht, zonder water kan het iets langer, alleen niet langer dan een paar dagen.
In Nederland is vrij goed water, in Qatar is het wat minder. Beide landen geven aan dat het water gerust te drinken is en....in Nederland zou ik dat makkelijker doen dan in Qatar.
Toch kies ik er niet voor.
Water is nodig voor alle processen in je lichaam.
In een auto wordt ook soms water gedaan en dan gedistileerd water. Voor mij is een auto een hulpmiddel dat mij van a naar b brengt, waar ik erg blij mee ben.
Toch vind ik het wonderlijk dat mensen van alles voor hun auto doen en minder voor hun eigen lichaam: de auto kun je in ieder geval inruilen.....ons lichaam niet......
Wij bestaan uit 70% water en onze hersenen zelfs meer!
Het is nog steeds zo dat op sommige scholen kinderen geen water mogen drinken tussen door: wat zou dat voor hun leerprestatie betekenen?
Water uit bergbeekjes hebben kleinere clusters en kan daardoor makkelijk opgenomen worden door het lichaam. Afvalstoffen kunnen makkelijker weg en.......daardoor vallen mensen vaak 'zomaar' af......
Je merkt dat het lichaam het water wat je drinkt niet op kan nemen, als je meteen weer naar het toilet moet of je vocht vast houdt. Vaak denken mensen dat ze dan minder zouden moeten drinken: je lichaam houdt vocht vast en 'denkt' dat het dat moet doen omdat ie 'denkt' dat ie tekort heeft.
Water heeft wel zouten nodig om goed opgenomen te worden in je lichaam!
Sommige waterzuiverapparaten zorgen dat 'alles' uit het water wordt gehaald......dan heb je 'dood' water......Stop er maar eens een bloem in of kijk of een dier het wil drinken.....vaak niet....
Hoeveel water drink jij?
Er bestaat een apparaat dat je water zuivert en optimaliseert.

Pimag watersystemen

N: Nutrician, voeding
Krijgt je lichaam wat het nodig heeft, of vraagt het nog steeds om meer.....In westerse landen zie je mensen die overgewicht hebben en.....die 'honger' hebben....
Als je lichaam niet krijgt wat hij nodig heeft geeft het een signaal.
Vaak is het dorst.......als je lichaam 70% water is, heeft het ook 70% vocht nodig: krijgt het dat? Mensen die teveel hebben gedronken weten dat alcohol vocht onttrekt: ze krijgen hoofpijn, een kater, tekort aan vocht......Ditzelfde gebeurd ook met koffie en zwarte thee.....
Dan kan het ook echt 'honger' zijn -of kunnen we beter 'trek' zeggen....mijn moeder zij altijd: 'je weet niet wat honger is, je hebt trek' en misschien is dat ook wel zo als je in een westerse wereld woont, alhoewel..........
Hoe komt het dat mensen teveel eten. Natuurlijk heeft het ook met emoties te maken: zoete trek als je 'zoet' nodig hebt en zoute trek als je wat meer voor jezelf op mag komen!
Toch is er ook nog iets anders.

Greenzymes

Je lichaam heeft vitamines en mineralen nodig -zoals een lichaam precies de goed benzine/diesel nodig heeft-
In greenzymes/gerstegrassen zit alles in wat een lichaam nodig heeft. Mijn ervaring is dat mensen die erg moe zijn, geen energie hebben, erg veel baat hebben hierbij. Het zou zomaar kunnen dat moe zijn ook te maken heeft dat het lichaam niet die energie krijgt die het nodig heeft.
Nu zou je kunnen denken: maar ik eet toch gezond! Onderzoek heeft aangetoond dat in ons voedsel niet alles meer wat er in zat. Dit heeft te maken met oa de lucht, de bodem waarop groentes verbouwt wordt.
Greenzymes zuivert en zorgt dat lichtenergie beter opgenomen kan worden. Er is een prachtig boek over geschreven 'het groene wonder'. Het is een hulp bij mensen die aan het herstellen zijn van kanker.

Antioxidanten. We hebben ze nodig om ons te beschermen tegen milieufactoren. Ze werken preventief. Ciaga is een fruitdrank, dat de hoogste orax waarde heeft ter wereld op dit moment: het beschermt je optimaal.
Voor mensen met hart en circulatie uitdagingen is dit zeker een aanrader. Ook voor kinderen die weinig fruit eten....

Lactoferine

Een stof die erg belangrijk is voor ons lichaam en waar we niet genoeg van binnen krijgen! Het is voor mij nog steeds onbegrijpelijk dat het niet meer bekend is bij mensen.
Dr Naidu -2 keer genomineerd voor de nobelprijs van de geneeskunde- heeft dit ontwikkeld.
Lactoferine is een stof die zorgt dat een proces stopt als het moet stoppen......
Ik kan me voorstellen dat deze zin nog niet veel indruk maakt. Toch: kanker is een ziekte waarbij een cel niet weet wanneer te stoppen met groeien.....Reuma is een ziekte waarbij het enzym dat zorgt voor het schoonmaken van 'het smeersel' rond je gewrichten niet kan stoppen........
Lactoferine zorgt dat een spermacel kan samenkomen met een eicel.
Lactoferine zorgt dat een embryo niet uitgedreven wordt tijdens de zwangerschap en.....door het verminderen van lactoferine aan het eind van de zwangerschap, dat het kind geboren wordt....In moedermelk zit veel lactoferine. Kraamvrouwen deden vaak een beetje moedermelk op een wondje: het genas dan snel.
Lactoferine verlies je oa door stress. Kanker ontstaat vaak nadat er een stressvolle periode is geweest, 1 1/2 jaar, 2 jaar voordat het ontstaat...
Lactoferine zorgt dat je darmen de goede bacterien vermeerdert, op zo'n manier dat de 'verkeerde' geen plek meer hebben. Het helpt je imuunsysteem. Je darmen zijn erg belangrijk: het zorgt voor een helder hoofd!
Je darmen horen bij het tweede chakra, waar je alle oude emoties hebt vastgehouden: het helpt dan ook om het proces van loslaten makkelijker te laten verlopen.

Osteodenx/caldenx
Een natuurlijk middel dat zorgt dat je botten weer gezond worden: het zorgt zelfs voor opnieuw aanmaak van botweefsel!! Erg belangrijk voor veel mensen.
Soms wordt er nog gesproken dat dit vooral belangrijk is voor vrouwen. Na botscan's te hebben gedaan, een jaar lang, bleek dat er net zoveel mannen en zelfs! jonge mensen te maken hebben met zwakke botten.
Zonder botten zouden we niet kunnen staan. Botten staan voor onze stevigheid, ook energetisch. Vrouwen geven zichzelf nog steeds meer 'weg' in onze maatschappij dan mannen, al zijn er net zo goed mannen die dit ook doen! Kinderen/volwassenen die veel cola drinken hebben ook vaak zwakke botten: cola 'lost' de botten op!
Het gebruik van osteodenx/caldenx zorgt ook dat mensen duidelijker worden, staan voor wie ze zijn.
In deze tijd van Pluto in steenbok: stevig staan voor jezelf, is dit zeker belangrijk: neem je de verantwoordelijkheid voor jezelf of....verwacht je/hoop je dat iemand of iets anders wel voor je zal zorgen.....Hoe verantwoordelijk ben je voor je eigen gezondheid of 'verwacht' je dat er als je straks ziek bent wel iemand voor je zal zorgen......
Misschien is het wel de bedoeling dat we hier ook preventief bezig zijn: gezond blijven....
Osteodenx wordt wel eens vergeleken met een wisselkantoor: het zorgt dat de botten de calcium herkennen en daardoor op kunnen nemen. Het is net als willen betalen in Amerika en alleen euro hebben......dat gaat niet, eerst moet het gewisseld worden! Zelf heb ik gemerkt dat sommige mensen klachten hebben die te maken hebben met de plaats waar saturnus in hun horoscoop staat: daar kan de opname van calcium geblokkeerd zijn. Door de osteodenx kan dit veranderen.


Vaak moet ik denken aan ! flat van 30 verdiepingen en springt naar beneden.
 Op de 25ste doet iemand het raam open en vraagt ' hoe is het met je?'
 'Helemaal goed!'
Op de 18de doet iemand weer het raam open en vraagt het zelfde ' hoe is het met je?"
 'Helemaal goed!'
Op de 10de gebeurd weer het zelfde. Het raam gaat open en 'hoe is het met je?'
 'Hoe bedoel je, ik voel me prima!'
Op de derde verdieping: 'Je voelt je nog steeds prima?'
 'Ja hoor, geen probleem'........
Op de begane grond hoeft niets meer gezegd te worden.......
In hoeverre zijn wij/ben jij  bewust hoe het met je gezondheid is?

Vitaminepillen
Zelf ga ik liever voor Whole food zoals greenzymes en ciaga: vitamine C pil werkt niet zo goed als een sinasappel.

E: Exercise
Ons lichaam heeft elke dag 20 minuten beweging nodig.
Uit onderzoek is gebleken dat elke dag een half uur flink door wandelen genoeg is om gezond te blijven.
Zelf vind ik het heerlijk om te zwemmen: zorg dat je iets vindt dat je leuk is…..dan blijf je het doen :-)!

R: Rest and relaxation
We slapen om te ontspannen en weer op te laden. Hoe slaap je? Vaak beantwoorden mensen met 'ik slaap wel goed, alleen wordt ik nog steeds moe wakker'. Als dit het geval is dan kan het zijn dat je niet het goede bed voor jou hebt!
Je slaapt ongeveer de helft van je leven: gun jezelf het beste. Vaak is het een sluitpost.....
Mijn vader vond het zo belangrijk, dat hij aan zijn kinderen 'geld voor een bed' gaf als ze trouwden.....
Wij merkten dat het erg belangrijk was en hebben 2 jaar geleden ook weer een matras vanuit Nederland meegenomen: wat geweldig om 'gewoon' in een bed te stappen en dat er 's nachts afgevoerd wordt wat afgevoerd moet worden en dat je lichaam in een cocon ligt om weer opgeladen te worden.


S: Self
Zelf. Het denken over je zelf heeft invloed op je gezondheid. Hoe denk je over jezelf? Over je relaties? Je rol in de maatschappij? Weet je nog hoe je als kind grote dromen had?
Bewustwording hiervan en nieuwe patronen ontwikkelen zijn erg belangrijk.
Dit kan via Astrologie. Hypnotherapie, Nlp, Reiki kunnen je helpen oude patronen los te laten.
Een extreem voorbeeld hoe het zelf kan werken is Elvis Presley: zijn moeder stierf om 42 jarige leeftijd en hij was erg gek op zijn moeder. Hij stief ook op 42 jarige leeftijd.........

Het allerbelangrijkste ben JIJ!
Van daaruit kun je zorgen dat het huis waarin je woont een wellness home is voor iedereen.
Met goede lucht, goed water, gezonde voeding voor iedereen, genoeg rust.
Besef hoe belangrijk JIJ bent: wat gebeurd er in een gezin als iemand ziek is -lichamelijk/geestelijk-.....

Hoe zou het zijn als de omstandigheden zo goed mogelijk zouden zijn en......wat voor invloed heeft jullie gezond gezin op jullie familie/ buurt etc......
Voor mij is het een proces dat altijd doorgaat, een proces van balans, van evenwicht vinden en groeien en......genieten van dit proces.