Over mij/About me
My name is Berndien. I am married and we have 3 children.
My background is teaching. first in Holland, later in Oman, Saudi Arabie and Qatar. 
After that I studied Astrology, Hypnotherapy, Touch for health, Reiki, Nlp, Schussler salt, Wellness concept. 
The combination af this became Benetnasch, H E A R T therapy

In my work as a teacher I experienced the importance of education: it raises consciousness.
If you know, you can choose, if you don't know you can only react....

I work with clients and groups.
Every person is the middle of their own world, so it is very important to know what your talents and challenges are.
For me this is the way of prevention health.
To be clear: for me this has to do with balance in body, mind, relationships, society, finances.
If your consciousness raises on each -or even one!- of these subjects your life will change as well!

Astrology is a wonderful tool to see your talents and challenges. It gives you guidelines. 
We all have our free will so for me it is not a prediction tool! Consciousness is the key here!

If you don't know what you want to do, if you feel stuck, if you have health issues, relation issues (What's going on with my child could be one) and you would like have some guidelines, this could be something for you.

It could also be that you would like to be in a group of people to learn together and from each other. I teach a basic course of astrology working with your own chart. The groups are small -8-10 persons-
If you want to know more about a stressfree healthy home in an easy way I  can also give you some information about this. If you have a group I can give a talk about this as well.

Every person is powerful, if you don't feel it it only means you focus to much on your challenges and your talents are hidden....

TREAT PEOPLE AS IF THEY WERE WHAT THEY OUGHT TO BE AND YOU HELP THEM TO BECOME WHAT THEY ARE CAPABLE OF BEING    Johan Wolfgang von Goethe.
BENETNASCH
Benetnasch is de staartster van de grote beer en staat voor je grootste kracht en de angst hier voor.
Je kunt hierin blijven of -al je bewust bent - ervoor kiezen om er door heen te gaan.
Mijn doel: je bewust maken van je unieke talent en eventueel je hierbij ondersteunen.


WIE BEN IK
Mijn naam is Berndien.
Mijn achtergrond is onderwijs.
Ik ben begonnen in het basisonderwijs in Nederland en daarna heb ik gewerkt voor Shell in Oman. Mijn voorkeur ging uit naar de jonge kinderen: zij zijn nog zo puur en open, een kwaliteit die ze zouden mogen behouden.
In Oman heb ik Jaap leren kennen en samen zijn we verder gegaan.
Van Oman naar Saoudi Arabie, naar Bahrein, Saoudi Arabie en Qatar.
Ik heb in Saoudi Arabie mijn eigen school gehad en in Qatar heb ik lesgegeven op de Amerikaanse school.
We hebben 3 kinderen.
In 1997 zijn we teruggegaan naar Nederland. Daar ben ik begonnen met persoonlijke ontwikkeling.
In Astrologie vond ik een hulpmiddel om snel tot de kern te komen. Het gaf mij veel handvaten en ik merk dat het voor anderen nog steeds zo is. Nog steeds heb ik affiniteit met kinderen, vooral met kinderen die uit de boot vallen. Tot nu toe merk ik dat 'het uit de boot vallen' vaak met onbegrip te maken heeft en dat een andere benaderingswijze veel goeds doet.
Balans in je leven geeft gezondheid en een geluksgevoel.

Om balans te vinden moet je wel eerst weten wat daar voor nodig is: bewustwording is een eerste stap.
Ik werk met Astrologie, Hypnotherapy, Reiki, Touch for Health, NLP en met bloesems, biochemische zouten, magneet en diepinfraroodproducten.
Voor mij is balans: een evenwicht op geestelijk, lichamelijke, relationele, maatschappelijke en financieel niveau. Hierbij geld: 'Je bent zo sterk als je zwakste deel'.
Een verandering in een van deze delen heeft invloed op de andere delen.


ASTROLOGIE

Astrologie gaat uit van je geboortedatum, plaats en tijd. Het geeft aan wat je uitdagingen en talenten zijn. Het geeft geen bewustzijn aan: vandaar dat het niet vast staat. Wel staan tendensen vast. Soms gebeurd er iets dat je helpt om jou doel hier op aarde neer te zetten: het is altijd goed, want de kosmos wil alleen het beste voor jou. Het betekent niet dat wij dat altijd meteen al zien.....
In de basiscursus astrologie stimuleer ik mensen om ook naar de horoscopen van mensen in hun omgeving te kijken: het kan vaak helpen als je weet waarom iemand iets doet. Vooral bij kinderen is dat erg verrijkend.
Zelf denk ik dat het voor leerkrachten een geweldig hulpmiddel zou zijn: er is meer begrip en inzicht in kinderen. Maakt het onderwijs wat makkelijker!

Vaak zijn er oude patronen die ons tegenhouden om te doen wat we graag willen doen. Hypnotherapie, Reiki en Nlp helpen om deze oude patronen los te laten en ze te veranderen in nieuwe. Patronen die nu beter bij ons passen.
Oude patronen houden we vast omdat ze ooit eens heel belangrijk voor ons waren. Ze gaven ons veiligheid, alleen is dat vaak niet meer nodig in het nu: we zijn ouder en wijzer en hebben nu eigenschappen die we als kind niet hadden.

REIKI

We leven in een tijd van veel veranderingen en Reiki is daarin meegegaan. Van een dure exclusieve cursus is het naar een cursus gegaan die mensen bewustmaakt/inwijdt in iets wat ieder mens in zich heeft: gebruik maken van energie.
Alles is energie: Kijk maar eens om je heen.....alles wat je ziet is begonnen met een gedachtevan vaak 1 persoon. Deze persoon had een idee en omdat dit idee gedeeld werd en daardoor geproduceerd is, is het ontstaan. Welke ideeen heb jij en.......doe je er iets mee of zitten daar nog oude patronen op?

HYPNOTHERAPIE

Voor veel mensen ligt er een drempel op het hulpzoeken met geestelijke problemen. Vaak willen mensen niet hun 'hele hebben en houden' op tafel leggen. In ieder mens zit een WETEN wanneer en waar iets gebeurd is en ook wat de goede tijd is om dit naar boven te halen. Ik test mensen hierop, zodat dat wat NU het eerst aan de orde is, het eerst 'opgeruimd' wordt, je innerlijke geeft aan wat wel en wat niet belangrijk is en veilig op dit moment.

MAGNEET EN DIEPINFRAROOD

In de wereld waarin we leven zien we dat we veel hulpmiddelen hebben die ons helpen het leven makkelijker te maken.
We hebben de wasmachine, de afwasmachine, verwarming en airco. We hebben ook computers en mobiele telefoon. Hoeveel invloed heeft dat op ons lichaam en.....moeten we kiezen voor gezondheid OF een van de nieuwe mogelijkheden of kunnen we ook kiezen voor EN/EN. Ik denk het laatste, alleen is het dan wel handig om iets te hebben dat ons in balans houdt: er zijn producten die ons daarbij kunnen helpen.


CONSULTEN/CURSUSSEN

Consulten
Een afspraak kan in Borne of via skype/whatsapp call.
Belangrijk is dat je je geboortedatum, geboorteplaats en geboortetijd geeft.
Het kan zijn dat je wil weten wat je talenten en uitdagingen zijn, het kan ook dat je een hulpvraag hebt.
Deze kan je aangeven. Je kunt ook aangeven wat  uitdagende tijden waren in je leven: ik kijk dan astrologisch wat er toen aan de hand was.
De prijs van een consult is 140 euro.
Sommige mensen willen graag nog begeleid worden door mij: dit kan via skype/mail/telefoon. De kosten zijn 140 euro voor 3 maand of er is een individuele afspraak.

Cursussen

Op dit moment geef ik geen cursussen. Dit kan weer in de toekomst. Laat even weten als je interesse hebt. Het kan zijn dat ik het ga aanbieden via social media.

Facebook

Op Benetnaschwellness  kun je me volgen.