Tuesday 19 September 2000

Voeding: Dr naidu, lactoferine

>> Even een kort verslag van Dr. Nadu over de Lactoferine. Ik denk dat het erg belangrijk is dat je weet wat het doet. Deze week hoorde ik dat hij waarschijnlijk 1 van de 10 mensen is die voorgedragen wordt voor de nobelprijs van de geneeskunde.
> Lactoferine hebben we allemaal, er is veel onderzoek naar gedaan (20/25 jaar) Veel is er uitgekomen, vaak wist men niet dat het over het zelfde ging: lactoferine. Het is een molecuul waar de structuur heel precies is: het is als een sleutel, de tandjes moeten precies passen, anders werkt het niet.
> Lactoferin zorgt voor bescherming, zorgt dat cellen stoppen als dat nodig is. (we zouden anders een hele lange neus kunnen hebben!) Tijdens de zwangerschap beschermd lactoferine de vrucht en aan het eind van de zwangerschap ontstaat er een tekort aan lactoferine: de bevalling begint! Dit betekent dus, dat lactoferine nodig is totdat de vrucht klaar is om te bevallen! Na de bevalling zorgt de lactoferine in de eerste moedermelk, dat het kind bescherming krijgt.
> In 1979 is ontdekt dat bij leukemie er een tekort aan lactoferine was.
> Lactoferine wordt uitgescheiden door tranen, speeksel, urine etc.
> Hij gaf als voorbeeld het verversen van olie van een auto: de olie is dan heel vies. Wij hebben ook bewegende delen in ons lichaam, dat vocht moet ook ververst worden. dit gebeurt door een enzym. Dit enzym moet wel weten wanneer te stoppen, anders gaat het goede vocht ook weg: lactoferine zorgt dat dit enzym op tijd stopt. Bij de longen: een tekort aan lactoferine zorgt voor cystic fibroses.
> Lactoferine is een natuurproduct. Hij als wetenschapper zei: de natuur is perfect, wetenschap is dat nooit. Antibiotica is als een atoombom: niet alleen de slechte bacterien gaan dood, ook de goede. Lactoferine zorgt dat alleen de slechte bacterien dood gaan. Hij vergeleek het met beverly hills: heel veel huizen, geen plek voor iets anders, alles is bezet. Lactoferine zorgt dat je darmen zoveel goede bacterien krijgen, dat er geen plek meer voor slechte is!
> Wanneer verlies je lactoferine:
> -eetgewoontes (veel vlees eten, betekent veel lactoferin verliezen
> -stress en vermoeidheid
> -sport en beweging
> -sex
> -zwangerschap
> -veel baden en tandenpoetsen
> -onrust en depressie
> -allergieen
> -gewond zijn en bezig met genezing
> infecties en tandklachten
> -kanker en andere ziektes
> Hij gaf ook aan dat bij heftige gebeurtenissen, mensen vaak veel tranen laten en daarna ziek worden: er is een lactoferine tekort!
> Het is geen supplement, het is een toevoeging. Je lichaam heeft al lactoferine, soms kom je alleen te kort.
> Er schijnt ook een ander lactoferine op de markt te zijn en hij liet op het scherm foto's zien wat die deden met de negatieve bacterien. Het werkte, alleen niet zo goed. Hij gaf aan dat hij in het begin een oude auto had: er moest een nieuw stuk plaat in de auto: "dat doe je niet met een ander oud stuk, je kiest daar een zo goed mogelijk stuk voor!" De lactoferin Gold wordt dus ook in Nieuw Zeeland gemaakt, omdat daar de situatie als enige in de wereld het zuiverst is.
> Lactoferine zorgt ook dat de antioxidanten activiteit vergroot wordt, ijzer en andere essentiele elementen opgenomen wordt, afvalstoffen, geneutraliseerd worden, het immuunsysteem gestimuleerd wordt en dat de goed bacterien zich vermenigvuldigen.
>
>
> Dr Naidu, Lactoferine
>
>
>
>

No comments:

Post a Comment