Tuesday 19 September 2000

Greenzymes

Het mysterie van de antioxidanten ontrafeld.
De zoektocht naar de fontein der jeugd heeft in de loop der jaren vele kwakzalvertheorieën opgeleverd, maar men heeft door zijn gezonde verstand te gebruiken ook tal van methoden ontdekt, waarmee het verouderingsproces kan worden vertraagd. De media besteden de laatste tijd veel aandacht aan antioxidanten en de wonderen die ze kunnen verrichten. We kijken eens wat nader naar enkele antioxidanten die in Jade GreenZymes™ worden aangetroffen.*

Zo werken antioxidanten.

Als u een appel doorsnijdt en aan de lucht blootstelt, wordt hij bruin. Als u dezelfde doorgesneden appel aan de lucht blootstelt, maar er citroensap overheen uitperst, behoudt de appel zijn natuurlijke kleur veel langer. Citroensap bevat vitamine C, een antioxidant. Net zoals het de verkleuring van de appel voorkomt, kan het ook schade aan menselijke cellen helpen voorkomen. Dit is een eenvoudig visueel voorbeeld van de werking van antioxidanten.

Vrije radicalen

Bepaalde onstabiele typen zuurstofmoleculen, die veel schade kunnen aanrichten in gezonde cellen, worden “vrije radicalen” genoemd. Vrije radicalen komen van nature in het lichaam voor, maar ze ontstaan ook buiten het lichaam ten gevolge van:

Antioxidanten staan bekend als de “opruimers” van vrije radicalen, aangezien ze helpen voorkomen dat de slechte zuurstofmoleculen zich aan andere moleculen binden. Antioxidanten helpen ook om de vorming van vrije radicalen te voorkomen.

Hier worden antioxidanten aangetroffen

Alle levende cellen bevatten biologische antioxidanten. De antioxidanten van het lichaam beschermen de celmembranen tegen een te hoog niveau vrije radicalen. Wanneer dit niveau hoger wordt dan normaal, wordt een voedingssupplement met antioxidanten aanbevolen.

Vitamine A (of bètacaroteen)

Vitamine A heeft meer effectieve antioxiderende eigenschappen dan vitamine E en C. Bètacaroteen is een precursor van vitamine A, hetgeen wil zeggen dat het in vitamine A wordt omgezet wanneer uw lichaam het nodig heeft. Bètacaroteen treft u aan in abrikozen, broccoli, kantaloepen, wortels, mango’s, papaja’s, perziken, zoete aardappelen, pompoenen, gerstgras en andere groene bladgroenten.

Vitamine C

Vitamine C staat ook bekend als ascorbinezuur. Deze wateroplosbare vitamine is onmisbaar bij de vorming van collageen, dat noodzakelijk is voor de productie en groei van nieuwe cellen en weefsels. Verder kan het voorkomen dat virussen door de celmembranen heen dringen. Vitamine C treft u aan in zoete rode paprika’s, sinaasappelen, ananassap, aardbeien, asperges, meloenen, kiwi’s, grapefruits, tomaten, bessen, bloemkool, broccoli en gerstgras.

Controleer het vitamine A- en C-gehalte in Jade GreenZymes™ maar eens!

En ten slotte…

Vitamine E is niet alleen een antioxidant die beschadigingen van cellen voorkomt, maar het bestrijdt ook carcinogenen (stoffen die kanker kunnen veroorzaken). Verder is vitamine E goed voor het immuunsysteem, het helpt bloedklonteringen en hartklachten voorkomen en verbetert de bloedsomloop. Vitamine E treft u aan in plantaardige oliën, volkorenproducten, avocado’s, tarwekiemen, zilvervliesrijst, havermout en noten.

No comments:

Post a Comment