Wednesday 26 May 2010

Leiderschap zonder titel en spiritualiteit.

Hallo allemaal
Veel mensen die bezig zijn met spiritualiteit zien dat rijkdom op alle gebieden van hun leven belangrijk is: dat is hoe we van binnen zijn: overvloed. Toch merk ik dat veel mensen rijkdom zien als een mooi huis, goede relatie, moie spullen een gezond lichaam en....dat het gevoel nog bij oude emoties zit. Ik merk dit niet alleen bij workshops, ook in mijn consulten: is dit ECHT wat mensen willen of....willen ze van het gevoel af dat ze nu hebben........

Ik het het gevoel dat het dit laatste is. Jammer genoeg wordt dan op dat gevoel gefocust en wordt dat dan de basis van je realiteit. Vaak zit er een angst of een gebrek:
-nu heb ik niet genoeg geld, en als ik dat dan wel heb, dan komt dat andere gevoel wel....
-als ik zo'n lichaam heb, dan hoef ik niet bang te zijn voor.......-ziekte-
-als ik maar gewaardeerd wordt, dan vinden ze me vast wel aardig.......
Hieronder zit allemaal angst........dit is het gevoel dat naar de buitenwereld een masker krijgt van mooie woorden en mooie plaatjes en........dat gevoel wordt gerealiseerd in de buitenwereld.......
Zou het niet makkelijker zijn om dat gevoel toe te laten en te onderzoeken? Dat is....spiritualiteit......
alleen naar de mooie plaatjes kijken is.....zweverig........

De kosmos luistert naar je diepste gevoelens en als dat geen overvloed is, maar angst, dan stuurt de kosmos je dat......
Spiritualiteit heeft dus met verantwoordelijkheid te maken en dat is een uitdaging......
Leiderschap zonder titl gaat hier ook over: wil je naar daat gevoel en daar verantwoordelijkheid voor nemen of.....doet dat te veel pijn, wil je nog liever de schuld geven aan iets buiten je........-soms zou dat zooooooo fijn zijn denk ik, al werkt het niet.....-

'I am born awesome' stond op een t shirt...hoe waar en eigenlijk zouden we dat allemaal moeten dragen want zo zijn we geboren: geweldig! en.....dat zijn we nog!!! Heb jij de moed om te kijken welke overtuigingen er zitten die jou laten geloven dat het anders is? Wil je ECHT naar je spiegels kijken of......weet je hoe die spiegels werken en....wil je er alleen maar naar kijken als het niet met jou te maken heeft, want.......'deze spiegel heeft niet met mij te maken'.
ELKE spiegel heeft met jou te maken!!
Als ik in de spiegel kijk en zie dat mijn haar niet goed zit of ik voel me niet goed met de kleren die ik aan heb, dan moet IK dat veranderen.....mijn spiegelbeeld doet dat niet......Toch merk ik dat mensen liever boos zijn op omstandigheden en mensen en willen dat zij veranderen ipv naar zichzelf te kijken..........ik kan het me wel voorstellen! Het afgelopen jaar heb ik ook die spiegels gehad en......het was zoooooveel makkelijker geweest dat ik de verantwoordelijkheid bij die ander had gelegd. Nu ben ik door oude patronen gegaan en ben ik geconfronteerd met mezelf. Daardoor kan ik anders reageren en is mijn eigen leiderschap gegroeid. Natuurlijk kan ik gaan kijken naar die ander, alleen.......die ander zal naar zijn/haar eigen spiegel mogen kijken en...dat is niet mijn verantwoordelijkheid......
Met Pluto in steenbok hebben we de kans om oude manieren van leiderschap los te laten en.....als we dat niet doen en het is voor onze ziel belangrijk, dan zal dit -desnoods van 'hoger' hand- toch weggaan!

Dit is voor mij spiritualiteit. Verantwoordelijkheid nemen om dat 'licht' te zijn , dat je van binnen al bent, waarvoor je geboren bent.
Je handelen laat vaak zien dat daar nog iets voor zit: wil je daar iets aan doen of ....geef je de schuld aan de buitenwereld/iemand anders.

Alles wat niet goed is, vooral wat betreft leiderschap wordt nu bloot gelegd. Oorzaak-gevolg i.p.v schuld-schaamte. Iedereen hier op aarde wil dat doen wat goed is. Door 'gebrek' aan bewustzijn doe je soms dingen die achteraf niet goed -onbewust-bleken te zijn. Onze uitdaging is er geen schuld/schaamte op te zetten alleen verantwoordelijkheid.

In het verleden heb ik gehandeld -achteraf gezien!- om anderen te helpen of om ze te beschermen. Dit alles, terwijl mijn intuitie mij wel aanwijzingen gaf.......Hoe integer was ik naar me zelf? Achteraf gezien niet zo erg integer en toch....toen deed ik het zoals het voor mij goed was. het mooie is, dat net als integriteit, spiritualiteit een pad is, een pad waarin we groeien of.......stilstaan....

Dit laatste is eigenlijk doodgaan.....Dit klinkt hard en toch....wij zijn natuur en in de natuur zijn er 2 fases: groei of doodgaan.
Jammer is dat we soms de kleine groeifases niet zien en alleen de grote willen zien! Het kan dan zijn  dat je de indruk hebt 'dood ' te gaan terwijl je JUIST zo goed bezig bent. Het gaat elke keer weer om balans: misschien groei je niet op werkgebied omdat je geestelijk aan het groeien bent of op relationeel, lichamelijk of maatschappelijk!! Wees dankbaar voor elke groei op welk gebied dan ook: er is geen gebied dat belangrijker of minder belangrijk is!

De energie nu is snel: je kunt snel bijstellen! KIES Geniet van je proces en besef dat je bezig bent o die leider t zijn die je van binnen al bent!
Als je dan toch nog merkt dat je de schuld buiten je zelf legt of anderen veroordeelt -oordelen doen we allemaal, alleen dat is met respect voor de anders mening!- houd dat dan vast......DAT is je volgende stap voor je groei. (Je kunt trouwen ook delen van je zelf veroordelen terwijl 'you were born awesome!' ...ook een stap voor loslaten en groei!)

Oud leiderschap kan niet meer. Je bent je eigen goeru! Ben je geneigd iemand te volgen of heb jij het idee dat jij gevolg wordt......wees je dan bewust dat je in een groei periode zit om je los te maken. JOU leiderschap is belangrijk in de nieuwe wereld. Vanuit deze kracht kun je er zijn voor anderen en kun je ook hulp/steun van anderen ontvangen.
Leider zijn tussen leiders, voor mij is dit de nieuwe wereld!

Ik zag een deel van 'little houde on the prairy'. Het is in de tijd van de depressie en er is zelfs geen geld om een schrijfblok voor school te kopen. In het gezing stapt men over het ver-oordelen over hen en gaan ze samen werken. Op het eind gaat het gezin een schrijfblok en allerlei andere spullen kopen. De vrouw van de winkelier is verbaasd dat ze nu wel spullen kunnen kopen.
Als ze uit de winkel lopen zegt de winkelier: 'jij bent de rijkste man hier'
Als familie werkten ze samen, iedereen nam zijn/haar verantwoordelijkheid, hoe is dat met ons? Hoe 'rijk' ben jij?

You were born awesome.....you ARE awesome.....

Geniet van je pad
Berndien
PS Ik merk dat sommige mensen de nieuwsbrief graag lezen en dat via via moeten doen: geef even je mailadres door, dan stuur ik jou ook de nieuwsbrieven!

No comments:

Post a Comment