Wednesday 16 September 2009

Oude/nieuwe energie

Hallo allemaal,

Nog een kleine week en dan gaat Mercurius weer direct lopen. Mercurius is de planeet van de communicatie. Hebben jullie het gemerkt? Onduidelijkheid in communicatie, in relatie, op het werk, post die niet aankomt.....het enige wat van ons gevraagd wordt is om in ons zelf te gaan kijken: hoe is de communicatie met jezelf? Ben je eerlijk in wat JIJ wil of doe je toch nog dingen die een ander van je verwacht en.......besef je dat laatste of zit je nog in 'een gewoonte'. Ik merkte de laatste weken dat er toch nog een gewoonte bij mij zat -nog weer een!- een gewoonte om aardig gevonden te worden. Ik dacht dat ik die al aardig onder de knie was tot ik het boek 'Waarom niet iedereen mij leuk hoeft te vinden, de mythe van de lovejunk' van Bert van dijk las en daarna 'ik mag alles' van Sabine Asgodom en achter weer wat gewoontes ben gekomen die mij en dus niemand dienen! Inzicht krijgen dmv gesprekken, boeken, therapie is iets wat je erg kan helpen als Mercurius retrograde loopt.
Voor mij ook een uitdaging om de mail te sturen in deze tijd: zouden er misverstanden komen, komt het wel over.......en toch doe ik het, want het voelt als heel belangrijk.....
Eind sept, begin oct. staat saturnus tegenover Uranus, de planeet van de oude energie tegenover de planeet van de nieuwe energie. Wereldwijd zie je dit al bijvb in Amerika met de gezondheidszorg: hoe moet dit verder en op Cnn zag ik alternatieve sprekers die ook nu een stem krijgen: het is geen gezondheidszorg, het is ziektezorg......het is belangrijk dat wij verantwoordelijkheid nemen voor ons zelf! Er is alleen een maar......als je je niet bewust bent wat je nodig hebt, hoe kun je dat daar de verantwoording voor nemen!?
Bewustwording is voor mij het sleutelwoord! Neem daar de tijd voor in deze tijd van een retrograde Mercurius, zodat je voor jezelf kunt kiezen. Hoe de saturnus/ uranus uitpakt voor ieder van ons, hangt af van waar die planeten staan op dit moment in je horoscoop. Als je dit niet weet: kijk in je leven, wat is er aan de hand. Ik merk dat veel mensen 'ineens' naar hun relatie kijken: is het wel wat ze willen? Deze stand kan helpen om je bewust te maken waar veranderingen mogen komen en welke delen nog goed zijn. Het gaat dus om balans. Als er geen balans is, kan Uranus zorgen dat een relatie 'gewoon' weg moet en Saturnus zorgen dat die 'gewoon' moet blijven een combinatie kan alleen als er communicatie is........na 20 sept. zal dat makkelijker zijn....
Ook merk is dat geld een thema is: saturnus denkt in een tekort, Uranus in onverwachte gebeurtenissen. Saturnus in heel hard werken, Uranus in ingaan op nieuwe situaties/impulsen.
Welke overtuigingen zijn er nog, overtuigingen die ontstaan was toen je een kind was of na een indrukwekkende gebeurtenis waarna je niet meer op jezelf durft te vertrouwen....
Het gaat erom om dienstbaar te zijn naar je zelf zodat de nieuwe energie naar binnen kan en.......doorkan! Aarden is dus erg belangrijk! Sport, goede voeding, de kleur rood, rust.....magneten als hulpmiddel kan je in deze tijd erg helpen. Zelf merk ik dat mijn huid en mijn darmen extra aandacht vragen........mijn grenzen aangeven en....nog wat meer oude emoties loslaten.......
Geniet van deze bijzondere tijd!!!

Berndien.

Na 15 oct. zijn er weer consulten mogelijk in Nederland, tot die tijd kan het via skype! -voor mijn verjaardag heb ik alvast een computertje gekregen met cam-dat is een uitdaging voor mij-....ook een Uranus/saturnus kado........
Uranus kun je ook helpen: kiezen wat jij graag wil en osteodenx, dit helpt de pijnappelklier, daar waar infromatie binnen kan komen, kosmische energie.

No comments:

Post a Comment