Wednesday 2 September 2009

100% intentie

Hallo allemaal,

Afgelopen maand kreeg ik een aantal keren de reaktie: 'based on results, zal ik het wel niet willen'. Ik was verbaasd en geschokt door deze reaktie. Het zou betekenen, dat als iemand ziek is, geen relatie heeft, geen geld genoeg heeft, dit zou willen! Ik zie het iets anders: based on results, zie je dat daar nog een blokkade zit en jij mag kiezen of je die oplost of niet.....
Afgelopen weekend was ik in Kopenhagen voor een conventie, de dag ervoor ben ik samen met iemand Kopenhagen in geweest. We kwamen bij een kerktoren terecht en we zagen mensen op de toren: 'laten wij dat ook gaan doen'. Het werd een gedenkwaardige beklimming. We begonnen binnen, smalle houten trappen met ernaast grote klokken. Bij een rustpunt zagen we dat de toren 80 meter hoog was en....er net zo uitzag als een moskee uit Qatar: bijzonder, want dit was een katolieke kerk.
We kwamen bij een deur, waarop in allerlei talen stond dat verder gaan onze eigen verantwoordelijkheid was.......Nog een stukje houten trappen en daarna een wenteltrap. Ik heb geen hoogtevrees en toch......we kwamen door een deur en we stonden buiten, de vloer was een beetje scheef en door het 'bibberen' van mijn benen wist ik niet wat ik nu wilde doen, want nu was er een koperen? trap die als wenteltrap verder naar boven ging tot bij een gouden wereldbol met Christus erboven op. 'Zal ik wel, zal ik niet verder gaan' Ik besloot verder te gaan, ik was tenslotte al zover gekomen!!! De eerste stappen waren spannend en.....daarna ging het beter, wat ik bijzonder vond. Ik ben tot bovenaan gegaan en heb tussendoor nog foto's genomen. Toen ik terug wilde gaan, zag ik dat mijn collega toch ook naar boven was gegaan: 'ik bleef zo lang weg!' Het was een prachtig uitzicht, hoe verder omhoog, hoe meer er te zien was.
De dag erna was de conventie. Wat ik niet verwacht had gebeurde: regelmatig werd ik naar voren geroepen en....voelde ik het zelfde als bij het beklimmen van de toren en....ik ging. Toen me aan het eind van de dag gevraagd werd hoe ik mijn proces en nikken zag, heb ik het verhaal van de toren verteld. Voor mij is het leven een 'beklimming' een weg naar wie je van binnen al bent. Je komt dichte deuren tegen....ze zijn niet op slot en.....je mag kiezen, erdoor gaan of weer terug gaan. Als je erdoor gaat krijg je steeds weer keuzes. Toen ik buitenstond had ik al een veel mooier uitzicht dan toen ik binnenstond en uit kleine raampjes kon kijken en dit had genoeg kunnen zijn, alleen.....wil je niet voor alles gaan, al de talenten en licht dat je in je hebt? Als je die keus maakt, zul je telkens weer moed nodig hebben om door te gaan, gelukkig hebben we een vrije wil: je mag en je mag ook kiezen om het niet te doen.....je mist alleen dan het mooiste uitzicht......
Vorige maand ben ik ook naar Dr Fisch geweest, visjes die je voeten 'schooneten', heel bijzonder. Iemand wees op de schaduw van deze visjes: het leken wel kleine haaitjes!! Keek je echter echt naar hen, dan zag je dat ze maar een ding deden: jou verlossen van teveel aan huid, eelt, eczeemplekjes. Hoevaak zijn wij bang voor onze schaduw, vooral als ze in de vorm van mensen of situaties op ons pad komen, terwijl ze alleen maar komen om onze blokkades te helpen zien, om ons 'schoon' te maken, zodat ons licht beter kan schijnen......
Based on results dan zijn we geweldig op weg met zijn alles om steeds meer licht te laten schijnen en based on results is onze 100% intentie nog niet altijd 100% omdat er nog iets voor zit. Het enige wat wij hoeven te doen is moed hebben om die persoon te zijn die we van binnen al zijn en soms lijken het wel haaien die op ons pad komen in werkelijkheid zijn het 'lieve visjes die ons willen helpen'.
Voor degene die de nutri 5 zijn gaan gebruiken: het is nog beter dan ik dacht! Voor vrouwen met overgangsklachten die hormonen gebruiken is ondertussen het bewijs dat dat zorgt voor borstkanker, vergeetachtigheid, hartklachten. Nutri 5 is natuurlijk en de soja die erin zit in onbewerkt en daarom werkt het zo goed. Dr Hoie vertelde verder dat vrouwen die stoppen met de pil en jonge vrouwen met menstruatieklachten  niet in balans zijn en dit zorgt voor balans. Hij is de ontwikkelaar ervan en begon omdat in zijn familie bijna iedereen stierf tussen de 50 en 55 aan hartklachten, hijzelf had een hoog cholesterol en geen goede aderen, na 3 maand gebruik kreeg hij na medische testen te horen dat hij 'de aderen als van een baby had'. Mooi om te horen! Hij is een medicus/wetenschapper.
Voor mensen die graag meer ontspannen willen zijn, beter willen slapen: deze maand zijn de matrassen te koop met 21% korting!!!
Als je meer energie wil en minder slapen dan is dit een kans. Wil je er meer over weten, laat het dan even weten.
Volgende week ben ik weer in Qatar. Per mail ben ik gewoon te bereiken, wil je telefonisch contact, dan kan dat via skype. In Qatar is mijn skype naar Jaapleewis. (Consulten 100 euro, rittenkaart 80 euro-4 keer tot 15 minuten, 2 keer tot 30 minuten contact)
Geniet van de maand september en zijn er uitdagingen......het zijn lieve visjes, geen haaien...

Berndien

No comments:

Post a Comment