Wednesday 5 August 2009

Respect voor je unieke kwaliteit

Hallo allemaal,

Vorige maand heb ik het boek Atlas Shrugged gelezen. Ik had het vorig jaar al gekocht op aanraden van een dierbaar iemand, maar was er nog niet aan toe gekomen of.....was er nog niet aan toe.
Het boek is geschreven door Ayn Rand in het begin van de vorige eeuw.....
Het is een boek dat gaat over succesvollen mensen met een visie. Ze willen iets maken, doen zodat de wereld er beter van wordt, alleen......ze zijn er niet altijd bewust van. De ideeen die ze hebben zijn anders en daarom worden ze door veel mensen afgewezen en.....toch gaan ze door ondanks alle tegenwerking en tijddruk. Als het dan klaar is en het blijkt te werken dan vindt iedereen het geweldig, alleen.........nu verdienen ze veel geld en.......dat is niet eerlijk (Het lijkt calimero wel: 'zij zijn groot en ik is klein en dat is niet eerlijk') Er is een groep mensen die vindt dat alles eerlijk moet zijn en dat mensen die het niet zo goed hebben ook verzorgd moeten worden en ook werk moeten hebben. Er komen vanuit de regering steeds meer regels en.....succesvolle mensen moeten zich aanpassen en hun talent gewoon geven. Bij elke nieuwe regel verdwijnen deze mensen of.....ze gaan iets anders doen 'gewoon' werk.
Terwijl dit gebeurd gaat het economisch steeds slechter. Er zitten mensen op plekken die niet weten wat een functie inhoud, alleen de buitenkant willen leven, niet de verantwoordelijkheid die daar bij hoort. Het komt altijd door anderen of door de situatie. Mensen durven hun nek niet uit te steken en daardoor gebeuren er grote ongelukken, dat veel mensenlevens kost.

Terwijl ik steeds verder in het boek kwam, merkte ik de overeenkomsten met de tijd waarin wij nu leven. Er is een lange tijd geweest, dat verantwoordelijkheid nemen voor jezelf niet zo belangrijk is: het werd niet eens gewaardeerd! De regering, de pastoor, je familie, de vereniging etc etc, die bepaalden wat goed was. Deed je het anders, dan werd daar weinig op vertrouwd. De mensen die dan toch doorgingen en succesvol werden, kregen ineens alle aandacht en werden in het zonnetje gezet.
Mensen die jaren geleden vertelden dat roken slecht was, werden verguisd: onzin. (Wij hadden een betamax video omgezet naar een cd: daarop was een verjaardag te zien van 1986: er werd gewoon gerookt bij ons in huis en de kinderen waren er zelfs bij!)Mensen die ziek werden van bijvb asbest: dat kon niet en dichterbij: mensen die vertelden dat straling van mobieltjes slecht was, werden -en soms nog!- naar het land van de fabelen gestuurd. Goed water, schone lucht, lactoferine, astrologie, spiegels in je leven etc etc In hoeverre nemen wij onze verantwoordelijkheid, willen we door die periode van niet gezien, niet geloofd worden?
In hoeverre heb je vertrouwen in jezelf?

In het boek blijkt dat mensen die anders denken elkaar vinden. Als mensen die hun unieke kwaliteiten willen geven aan de maatschappij niet gehoord worden en niet weten wat ze moeten doen op het eind van hun latijn zijn....dan.....en alleen dan pas komt er iemand op bezoek om te spiegelen......In welke energie wil je blijven, kun je nog respectvol zijn naar je zelf als je met mensen omgaat die niet respectvol zijn......in hoeverre heb je dan respect naar je zelf.....? Moet je bij je vrouw blijven omdat je dat ooit beloofd hebt tijdens het huwelijk als er alleen maar onverschilligheid is terwijl je een hartsband hebt met iemand anders?
In het boek gaat het over de maatschappij, relaties, geestelijkontwikkeling, geld/kracht/liefde, over de unieke kracht van een mens, de unieke kwaliteiten en.....of je nu schoonmaakt of zakelijke kwaliteiten hebt......de waarde is HOE je alles doet: vanuit liefde of vanuit angst.
De mensen die elkaar vinden komen in Atlantis terecht....de nieuwe tijd, waar iedereen zijn unieke talent ontwikkelt en ook weer teruggeeft aan de groep. Dit is het laatste deel en daar ben ik nu mee bezig......

Ook las ik het boek van Overvloed, de vernieuwde versie van geld/kracht/liefde. Het hoofdstuk van respect kwam heel direct binnen: ik merkte dat ik niet altijd met respect met mezelf om ging. Vooral als het ging om mensen die me dierbaar waren: als ik er iets van zou zeggen, zou ik ze toch kwijt raken......Er zat een oude angst en een WETEN: als ik er niets aan doe, dan hou ik de energie in stand die niet klopt. Na wat werk aan mezelf, ben ik de confrontatie aangegaan en het voelt geweldig. Dat kan ik natuurlijk nu ook zeggen want de resultaten in de rest van mijn leven geven aan hoe goed het was. Om het te doen.....daar had ik wel even moed voor nodig.

Woensdag 12 aug. is er een ochtend over het bewustzijn van je lichaam. (10 euro)
Donderdag 27 aug. is er een ochtend over het bewustzijn van je financiele pijler: geld/kracht/liefde (20 euro)
Beide ochtenden kijken we hoe het er mee is en hoe je bewustzijn is op deze gebieden. Als er een blokkade zit kijken we ook waar die zit en wat er aan te doen is.

Deze maand is de Air Power 20% goedkoper. Het is een apparaat dat zorgt voor bos/zeelucht in je huis. Zonder lucht kunnen we niet leven en.....in hoeverre zorgt de lucht die je inademt dat je optimaal kunt functioneren? Terwijl ik in Qatar was heb ik de Airpower uitgeleend: de persoon bracht hem terug en zei 'ik heb veel minder last van mijn hooikoorts gehad' en dat was al na 1 maand!

Deze maand en begin volgende maand ben ik in Nederland en heb ik hier consulten, daarna gaat het weer via skype. De rittenkaart kan natuurlijk hier en in Qatar: het is wel handig en goedkoop als je skype hebt. Dit kun je gratis downloaden.
Mijn skypenaam is Berndienleewis of Jaapleewis in Qatar.

Geniet van deze maand, de zon staat op zijn hoogst en staat voor leiderschap. Heb de moed om je leiderschap op je te nemen en je unieke talent te laten zien en het vertrouwen dat het goed is, al lijkt dat soms niet altijd zo. Je krijgt de uitdagingen die je aan kunt, heb je op dit moment uitdagende situaties in je leven weet dan dat je zoveel gegroeid bent de laatste tijd dat je weer een stap verder mag!

Berndien

No comments:

Post a Comment