Sunday 10 May 2009

Benetnasch 10 jaar, deel 1

Hallo allemaal
Een aanhef, die jullie de afgelopen 10 jaar regelmatig gezien hebben. Dit keer wilde ik dat ook doen, want Benetnasch bestaat 10 jaar. Toen ik begon te schrijven merkte ik dat er zoveel te zeggen is, dat ik het ga verdelen. 10 'korte' mails met elke keer iets te vieren.
10 jaar geleden begon ik Benetnasch op de geboortedatum en tijd van mijn broertje, die in 1968 verongelukte. Dit geeft natuurlijk al aan dat dit een erg indrukwekkende gebeurtenis voor mij was. Ik heb in de praktijk ook veel mensen bewust kunnen maken van oude gebeurtenissen die nog een inpact hadden op hun leven nu.......meestal was dit onbewust. Door dit bewust te maken en los te laten zijn veel mensen hun eigen kracht gaan voelen. Dit laatste is ook wat mijn doel met mijn praktijk altijd geweest is en nog is: mensen laten ontdekken wat hun kracht is, zodat ze hun leiderschap, verantwoordelijkheid kunnen nemen voor hun eigen leven. Is zeg 'kunnen' want het is altijd nog je eigen beslissing of je dat doet of niet! Benetnasch is de staartster van de grote beer: daar waar je grootste angst is, is je grootste kracht! Toen ik dat wist, had ik snel de naam voor de praktijk!
Angst heeft altijd te maken met het basischakra. Als er daar iets niet in balans is, krijg je problemen met geld, problemen met je gezondheid, geef je van alles wat er gebeurd de schuld aan de omstandigheden, de omgeving of mensen om je heen. Vele van jullie zijn al een hele poos met bewustzijn bezig en allemaal weet je ook dat alles altijd met jezelf te maken heeft: ik ook en toch.....wat is het makkelijk om daar soms niet naar te willen kijken en gewoon in een oud patroon te gaan zitten. Gelukkig mag dat! Wij hebben altijd zelf de keus: we krijgen gewoon weer iets anders op ons pad, net zolang tot we licht laten schijnen op dat deel, zodat het vrij komt en wij weer verder kunnen groeien. Mijn ervaring is: als je er naar kijkt en er door heen gaat krijg je altijd mooie dingen op je pad.
Vandaag 10 mei, is het ook moederdag. Vanochtend ben ik in de tuin bezig geweest om onkruid te wieden - ik was een maand niet in huis geweest en dan groeit er heel veel onkruid, net als we in ons leven te lang niet kijken naar delen in ons.....-
Ik merkte dat het eigenlijk makkelijker ging dan ik dacht en.....wat een mooi resultaat als het weg is!!
Moederdag, een moeder, een ouder, is voor mij iemand die kinderen begeleid naar volwassenheid: ze zijn niet van jou, je mag ze begeleiden -Kahil Gibral geeft het prachtig aan in zijn gedicht hierover- Soms kun je als moeder dingen doen voor je kinderen en soms waarderen ze dat helemaal niet: vooral kamer opruimen, huiswerk maken, tandenpoetsen, jas aan, etc. en toch doe je dit als moeder, want soms weten kinderen niet waarom je dit voor hen doet, moet je dit dan laten? Ik denk dat daar niet een eenduidig antwoord op is: soms wel en soms niet. Er is altijd een oorzaak en gevolg: doe je je huiswerk niet, dan haal je je diploma niet, poets je je tanden niet, dan krijg je gaatjes etc. Dit is wel iets anders dan schuld!!! Er is geen schuld, dat bestaat niet, er is alleen oorzaak en gevolg......Je zou ook aan je kind kunnen zeggen: ik geef je je diploma wel, want ik weet dat je het kan.....of ik geef je je rijbewijs wel, want ik weet dat je het kan........Dat zou kunnen en toch weten we allemaal dat oefening nodig is en dat het zonder die oefening niet gaat.
Ik zie dat ook in de praktijk; in deze nieuwe energie kan alles veel sneller -alle oude zooi hoeft niet meer eerst naar boven voordat je mag groeien- en toch krijg je testen in de praktijk, oefeningen. Soms zie ik mensen die meteen hun 'diploma' willen, zonder door de testen heen te gaan die op hun pad komen. Zoals ik al eerder zei: dat mag.....de kosmos laat dat alleen niet toe voor je groei: het geeft gewoon weer een nieuwe test zodat wij weer kunnen zijn zoals we van binnen al zijn: puur licht en vrede!!
Soms ben ik ook nog een te beschermende moeder geweest: die testen krijg ik en daar ben ik dankbaar voor, ik merk dat ik steeds meer 'de moeder' kan zijn die ik graag wil zijn: iemand die de potentie van de kinderen ziet die op haar pad komen, ze begeleid, in liefde los laat en geniet dat deze kinderen volwassen zijn en weer eigen kinderen begeleiden!
Zaterdag 16 mei is er in Apeldoorn een ritme van nikken: teamwork, samenwerken in deze nieuwe energie. Voor 5 mensen heb ik een gratis ticket. Laat even weten of je daar naar toe wil.
Heb een fantasische week met geweldige 'testen'!!!
Houd van jezelf
Berndien

No comments:

Post a Comment