Monday 25 May 2009

Benetnasch 10 jaar, deel 3

Hallo allemaal,

Deel 2 heeft veel reakties opgeleverd en was dus voor mij zelf ook een geweldige spiegel! Wat is ontvangen toch een grote uitdaging! Ik kreeg redenen van mensen waarom ze dachten dat ze het hartje of de armband verdienden: alsof er een reden voor zou zijn! Iedereen verdiend alles wat hij graag wil.......gewoon omdat je Jij bent!! In hoeverre denk je nog dat je iets moet 'verdienen' , er iets voor moet doen? Zelf merkte ik dat dat bij mij nog steeds aanwezig is en.....dat ik daarom misschien ook wel, nog steeds, zoveel doe: mag ik ook gewoon Zijn? Vergeleken met een aantal jaren terug is het veel beter en toch.....misschien -zeker!- zijn er delen in mij die nog steeds denken dat ik iets moet 'doen'......
Ik vraag me ook af wat degene doen, die het graag wilden en het niet kregen. Iemand schreef dat ze dacht dat ze er niet voor in aanmerking kwam, omdat ze niet 'in mijn team' zat.......: we zitten allemaal in het zelfde team, we zijn allemaal met elkaar verbonden. Mensen die mijn brief krijgen zijn clienten,familie, cursisten, geinteresseerden, nikkenmensen etc etc. Is een groep beter dan de ander? Natuurlijk niet, het maakt niet uit. We zitten met zijn allen in 'verschillende groepen' om zo bij elkaar te komen, om ons gevoel van afgescheiden zijn, te genezen.
Is er nog een deel dat zich afgewezen voelt? Als dat zo is wat ga je dan nu doen: 'ik heb het niet gekregen, dat is altijd al zo, dus ik ga maar niet meer vragen' of 'dit keer kreeg ik het niet, een volgende keer vraag ik gewoon weer'. De kosmos geeft ons elke dag kado's, soms accepteren we het en soms zien we het 'te laat'. Zit er nog schuldgevoel of een gevoel van falen, dan kan het zijn dat je de kado's niet meer gaat zien en het dus ook niet meer kan ontvangen. Het kan ook zijn dat het gevoel van 'niet verdienen' zo groot is dat je steeds 'net te laat' bent. Besef wel dat dit een oud deel is: doe wat je kan om dit te helen want je verdient alles wat je graag wil!!!
Benetnasch bestaat 10 jaar en Jaap en ik zijn 25 jaar getrouwd. We hebben dit in Qatar gevierd en zijn op huwelijksreis -hadden we nog niet gedaan- gegaan naar de Malediven. Ik wilde eigenlijk wel iets speciaals voor hem doen en ik had nog kadobonnen -hebben jullie die ook nog ergens liggen en zijn ze nog steeds niet gebruikt.......- Een foto van mijzelf leek me een goed idee, want ik sta eigenlijk nooit op een foto. Ik had het nog niet geboekt of allerlei gedachten kwamen naar boven: Waarom zou ik dat doen, ik hou daar helemaal niet van en....ik moest ook nog iets zwarts! meenemen.......: zal ik het maar afzeggen.....
Dat zou de makkelijkste weg zijn! Al die emoties: hier zat nog iets! Ik heb de fotoshoot gedaan en......het was therapie. Ik besefte dat ik niet in het middelpunt wilde staan, mezelf liever niet wilde laten zien......Je ziet op de foto's al de delen van mezelf en....er zijn ook hele mooie foto's bij! (Sommige van jullie hebben ze tijdens een avond gezien)
Na de foto's besefte ik dat ik geen keus had om make up te gebruiken: 'deed ik gewoon niet' Nu weet ik dat ik het uit angst niet deed, nu heb ik soms make up op en soms niet. Ook heb ik een zwarte jurk gekocht: zwart vond ik niets. Mijn moeder deed zwarte kleren aan met 'grote' feesten en begravenissen. Het kiezen was altijd zo'n gedoe want: wat vonden haar zussen ervan dat ik het 'absoluut' niet wilde.....Tot na de fotoshoot besefte ik dat daar een oud stuk zat want: nu kan ik kiezen of iets zwarts, of iets anders. Elke keer gaat het erom dat jij zelf de keus maakt en niet dat die keus gemaakt wordt door een oud patroon.
Heb de moed oude patronen los te laten en te leven waarvoor je geboren bent: overvloed. Als je lichamelijk, geestelijk, financieel, relationeel en maatschappelijk nog niet in overvloed leeft dan weet je dat er nog oude patronen zitten. Bij mij is het nog niet helemaal vrij en.....ik ben op weg.
Deze week heb ik een zwart/zilveren armband en een zwart zilveren hanger voor iemand die dat graag wil als symbool voor de donkere delen in ons die graag naar het licht willen en.....zwart kan ook heel mooi zijn om het licht te accentueren!!!!
Houd van jezelf!!!

Berndien

No comments:

Post a Comment