Monday 18 May 2009

Benetnasch 10 jaar, deel 2

Hallo allemaal
En....zijn jullie allemaal dankbaar geweest voor de 'testen' op je pad, kon je ze ontvangen? Ik ben dankbaar voor mijn testen en heb toch ook nog wel van die momenten dat ik 'dankbaar met een vraagteken' ben. Volgens mij is dat menselijk, een teken voor mij dat ik weer tegen een stukje weerstand loop, iets wat mij niet meer dient.
Vorige week was ik zo trots op mij zelf dat ik al dat onkruid uit de tuin had gehaald en toen ik dat dan ook vertelde aan Bas, zag hij geen verschil in de tuin........Herken je dat? Je hebt zoveel gedaan en een ander ziet het niet.....Even was er bij mij de twijfel: heb ik dan niet zoveel gedaan???? en daarna....hij had het onkruid niet gezien, dus zag hij ook geen verschil! Elke keer als ik oude patronen loslaat, merk ik daarna veranderingen in mijn omgeving, de mensen die ik ontmoet en zien mensen veranderingen in mij. Mijn uiterlijk veranderd eigenlijk niet, mijn innerlijk wel. Toen dit gebeurde bedacht ik me hoe belangrijk je omgeving kan zijn om iets wel of niet te doen. Ik WIST dat ik heel veel onkruid had gewied -het bewijs lag in de groene bak- en toch zag iemand anders het niet.

Hoeveel mensen gaan twijfelen als ze van een cursus, HBM, consult etc. terugkomen door een reaktie van iemand die dicht bij hen staat en gaat twijfelen aan zichzelf? En soms zelfs helemaal teruggaat in de oude overtuigingen? ('Ik ga maar geen onkruid wieden, de anderen zien het toch niet; laat maar groeien......') Er is een basisvertrouwen nodig om door te gaan. Voor mij is dat basisvertrouwen: houden van jezelf. Dit gaat niet ineens: je blijft aan het wieden, je merkt alleen dat er steeds minder onkruid opkomt na een poosje en dat er meer plek is waar iets anders kan groeien.
Bij de reikicursussen ben ik altijd uitgegaan van het lied van Harry Jekkers 'ik houd van mij'. Voor mij nog steeds een geweldig lied.
Je kunt alleen liefde geven als je genoeg liefde zelf hebt. Wij zijn vaak opgevoed met het idee dat je aardig bent als je veel voor anderen doet. Er zit hier een grote kern van waarheid in, alleen........dit kun je doen als je zelf genoeg hebt. Het begin is dus altijd: zorg dat je genoeg liefde in je hebt, dan kun je het geven. Heb je niet genoeg zelf dan geef je vanuit armoe, niet onvoorwaardelijk. Dit laatste is een uitdaging: in hoeverre kunnen we onvoorwaardelijk geven. Voor mij kan dit alleen als je diep van binnen weet dat die ander het zelfde als jezelf is. Elke keer als ik me aan iemand erger, boos wordt of een andere emotie heb, weet ik dat ik nog iets te doen heb met de liefde naar mezelf en dat het belangrijk is dat ik daar naar kijk.....tenminste als ik iets wil neerzetten op aarde, mee wil helpen met de nieuwe energie.
Toen ik met de Reiki cursussen begon was het al snel duidelijk dat het lastig is om te voelen hoeveel je van jezelf houd, dat je omgeving je daarin spiegelt werd heel duidelijk. Als je 'onkruid' ging wieden werd het houden van jezelf beter en kreeg je mensen naar je toe die ineens 'aardiger' waren. Al snel kwam ik er achter dat geld en liefde de zelfde energie was, dat was zeker confronterend. Iemand maakte op een gegeven moment de opmerking: jij raakt nooit het geld aan na een cursus, laat het ons regelen.......Bij mij zat daar nog een onderwaardering naar mezelf: wat ik geef, is dat wel genoeg waard???? en....als ik dat geld niet in dankbaarheid aanvaard, hoe kan ik dan geven? Je kunt alleen geven vanuit overvloed! Het is ook een uitdaging: heel veel mensen die ik de afgelopen 10 jaar 'ontmoet' heb, willen iets doen voor de wereld, vooral voor mensen die het minder hebben, alleen.....hebben ze het geld nog niet......denken ze dat ze de liefde nog niet hebben.......Als je echt grote dromen hebt op dit gebied, zul je de moed moeten hebben om heeeeel veel van jezelf te houden. Dat betekent: eerlijk kijken naar je spiegels en oude patronen loslaten en opruimen. Dit laatste lijkt soms niet leuk en heeft ook consequenties: wil je dat aangaan?
Met het boek geld/kracht/ liefde kwam de laatste energie bij: kracht. Durf je jou kracht jou leiderschap te laten zien, het leven te leiden waarvoor je geboren bent. Iedereen heeft een uniek talent, een talent dat niemand anders heeft, een talent dat alleen naar boven kan komen, gebruikt kan worden als je bereid bent 100% van jezelf te houden. Als jij dat talent niet durft te gebruiken heeft dat invloed op alle mensen om je heen, dus op de wereld.
Je hebt dan ook maar 1 opdracht: houd van jezelf! Dit houden van is niet statisch, is altijd in beweging. Geld, kracht, liefde is een energie die kalibreert, evenwicht zoekt. Als je graag meer geld zou willen: werk aan kracht aan liefde, dan komt dat geld ook. Wil je graag meer liefde: werk aan geld en kracht. Klopt er iets niet bij jou in de stroom: kijk of je vanuit angst ipv liefde leeft. merk je dat er angst zit: wees daar dan dankbaar voor: als je weet waar je staat, DAN kun je veranderen, anders blijf je in dezelfde energie.
De hele maand mei loopt mercurius retrograde: in communicatie kunnen uitdagingen zijn, vaak gebeuren er wat meer ongelukken, is er meer file en....is het een tijd waarin je nog af kunt maken wat je hebt laten liggen. Misschien merk je dat je toch moeite hebt met ontvangen en kun je daar nog iets mee doen want: als je niet kunt ontvangen, heb je niets om te geven.....
Deze keer heb ik voor 2 mensen iets dat te maken heeft met houden van: een gouden hartje als hanger en een gouden armband.
Beide met diep infrarood en magnetisme dat je helpt met de balans tussen aarde en kosmische energie. Laat maar weten als je dit graag zou willen hebben.
Geniet van deze week en houd van jezelf!
Berndien

No comments:

Post a Comment