Thursday 11 November 2010

'The end of an era'

Hallo allemaal

Wat kan energie veel met je doen! Krijgen jullie ook zoveel kansen om oude patronen los te laten?
Ik wel!
Na mijn laatste nieuwsbrief kreeg ik een reaktie van iemand die mij niet zo goed begreep: 'jij treedt toch al zo naar buiten! Je laat je kwetsbare en krachtige kant  zien in je brieven!'
Ineens zag ik dat ik dat deed en.....dat ik deze energie ook kan gebruiken met alles in het leven waar ik als persoon ben. Dank je wel!

Daarna kreeg ik een mail van mijn broer die mij feliciteerde met mijn website.......Alicia, zijn vrouw, is bezig met een website voor mij.Een deel was al klaar met al mijn nieuwsbrieven er op. Thank you so much Alicia! Er zit een vertaling bij, dus zij kan ze ook lezen!
Er 'moeten' nog meer dingen op.......dat ben ik nog een beetje aan het uitstellen.
Als smoesje gebruik ik gewoon 'ik ben te druk' of 'het hoeft nog niet'......
Toch mail ik nu, dat dit de laatste nieuwsbrief is die via deze mail komt. Hierna kun je ze lezen op www.benetnasch.net. Volgens mij kun je je dan aanmelden en krijg je een bericht als er een nieuwe brief is.

Vorige week zag ik de herdenkingsdienst van Harry Mulisch. Een schrijver waar ik samen met een groep een scriptie over heb gemaakt op de pabo. Het was het eindexamen jaar en er moest toen zo veel, dat ik de jaren daarna even niets meer kon lezen.....terwijl ik zo graag las.......
Zijn dochter vertelde dat zij op een keer thuis kwam met weer een 3 voor Biologie en dat erg vond. Haar vaders reaktie was: 'Waarom ben je nu overstuur! Je hebt gisteren toch geleerd en.....dat cijfer is alleen voor de leraar, heeft toch niets met jou te maken......!?

Een van zijn boeken is mij altijd bijgebleven. Het boek over Eichman. Ik vond het fascinerend hoe hij de 2 helften van zijn gezicht tegen elkaar aanplakte: het bleek dat de linker kant van zijn gezicht totaal anders was dan de rechterkant van zijn gezicht. Toen ik een cursus gelaatskunde deed werd me nog meer duidelijk en.....ik zie ook veranderingen in mijn eigen gezicht als er weer iets ouds opgelost is!

Kind van een Joodse moeder en een Oostenrijkse vader.......totaal verschillende kanten die hij in evenwicht bracht.
Schuldgevoel, gebrek aan zelfvertrouwen kende hij niet en hij had uitspraken als 'talent is als een bochel, je hebt het gewoon'....
Accepteren wij ons talent of zien we nog steeds de oude delen van ons, waar anderen nog over oordelen. Zijn we er al aan toe om die delen te integreren en daar onze verantwoordelijkheid voor te nemen of......is er nog steeds schuld en schaamte. Als we die delen integreren, in balans brengen dan hebben we ons uniek talent. Het talent waar voor je geboren bent en waar de wereld op wacht.
Ik ken iemand die bezig is met een uniek boek te schrijven. Een boek dat gaat over pubers en hoe pubers graag zouden willen dat ouders met hen om zouden gaan. Haar uitdagende delen heeft ze omgezet in een uniek talent. Volgend jaar komt het uit!!

Vandaag op 11/11 zijn veel mensen bezig geweest met meditatie: 11 dagen, 11 minuten mediteren om 11 uur 11 voor een wereld zoals zij graag zien. Besef wel dat het overal op de wereld op een ander moment 11 uur 11 is! Je kunt dus  nog steeds meedoen! Heb je nog restjes oude overtuigingen los te laten: doe mee!
Zie je zelf gelukkig, doen waar jij blij van wordt en.......die nieuwe wereld is er!

Toen de boot met Harry Mulisch naar zijn laatste rustplaats voer, was er een prachtige regenboog......
De avond voor hij stierf zei hij 'morgen ga ik naar huis' Hij was een man die symboliek zag en in toeval geloofde: wat een mooie boodschap gaf hij vanuit zijn nieuwe huis!

Welke uitdagingen je ook op je pad krijgt: er is een regenboog!!

Geniet!
Berndien

 

No comments:

Post a Comment