Monday 8 November 2010

Oude begane wegen en de schilder...

Hallo allemaal

Storm, regen en prachtige natuur.
Misschien zegt dat alles over de tijd nu.
Ons huis wordt geschilderd tussen de regenbuien door en dan blijkt dat dat dan ook nog snel  en goed kan ook!
Dat wat goed is laten ze zitten, wat geschilderd moet worden geschilderd en ....wat er vervangen moet worden, wordt vervangen.

Nu ik het opschrijf zie ik de symboliek ervan.
We zitten in een tijd waar we het goede mogen houden, verbeteren wat verbetert mag worden en vervangen wat vervangen mag worden.
Alleen de 'rotte'delen hoeven vervangen te worden.

De top van het huis was prima, alleen schoonmaken was genoeg.
Ik merk dat heel veel mensen al zoveel hebben gedaan op spiritueel gebied en toch nog onzeker zijn daarover. Ze blijven zoeken naar antwoorden ergens buiten, terwijl die antwoorden niet buiten, maar binnen ons liggen.

Op de middelste verdieping moest alles geschilderd worden. De voorkant had het meer nodig: deze kant staat volop zon.
Daar waar we 'in the spotlight' staan en niet altijd in de gaten hebben waar wij eindigen en de ander begint kunnen oude patronen weer de kans krijgen naar boven te komen.
Oude patronen die niet meer nodig zijn. Dit is een kans om hier nog eens naar te kijken. Het makkelijkst kan dit als je tijd neemt, je terugtrekt en hier naar  kijkt.
Hier geld ook: dit is makkelijk om te doen en.....ook makkelijk om het niet te doen.......
We zitten vaak in een patroon van werken, dagelijkse beslommeringen en 'vergeten' dat we een keus hebben....

Ik had mezelf ook weer erg volgepland deze keer: is zo'n oud patroon. Gelukkig besef ik het en heb ik  het wat bij kunnen stellen. Wat ik wel merkte is dat ik nu ook leuke dingen had ingepland en dat voelde heel erg goed, alleen......tijd voor MIJ is belangrijk om mezelf weer op te laden. Ik weet dat en......daar ben ik nog aan het oefenen!

De basis, de beneden verdieping: de voordeur was helemaal goed en hoefde geen nieuwe verf.
Mijn praktijk deur wel. Die was , zoals een van de schilders vertelde 'beschadigd'.
Verder was er voor het huis een kozijn die gerepareerd moest worden 'het is niet zo erg, maar het zit zo laag dat er teveel regen en zand op komt' 
Mijn antwoord: 'dan zou ik dus eigenlijk mijn ramen vaker moeten wassen'......en dat werd beaamt...

Er is mij wel vaker gezegd, dat ik mezelf 'meer mag laten zien' en ik heb het afgelopen jaar ook situaties meegemaakt waar dat ook een thema was.
Door die situatie ben ik dat meer gaan doen. Het gaat steeds makkelijker, al vind ik het toch erg spannend elke keer. Het is nog niet helemaal mijn 'nieuwe weg' geworden.
Toch merk ik dat het steeds makkelijker gaat.

Het gedeelte dat gerepareerd moest worden zit op de plek van 'persoonlijke ontwikkeling' in de Feng Shui. Deze plek heeft altijd een relatie met gebied er schuintegenover......

Schuin tegenover staat de relatiehoek. Bij ons is deze extra groot en het kan dan ook zijn dat je in zo'n huis teveel met anderen ipv met jezelf bezig bent.
Op deze plek is een balk die echt verrot is, deze moet vervangen worden.

Bijzonder, want de deur die er onder zit al eerder 'een spiegel' voor mij is geweest. 6 1/2 bijna 7 jaar geleden is bij ons ingebroken door deze deur.
Toen gaf het mij de boodschap 'Laat je energie niet door de achterdeur weghalen'.  Het bijzondere is dat er toen en nu dezelfde mensen bij betrokken waren.......
Nu kan het niet gerepareerd of overgeschilderd worden het moet vervangen worden.......

Toen ik net uit Qatar terug kwam werd ik me bewust hoe vast oude patronen kunnen zijn en.....dat je echt moeite moet doen een nieuw patroon vast te houden.
Zoals mijn dochter er mij aan herinnerde: 100 dagen........

Wat gebeurde er:
Bij ons in de beurt is er een verandering van wegen gekomen ivm een bedrijvencomplex. Voor ons is het een kortere weg om naar veel plekken te gaan.
Voordat ik naar Qatar ging, volgde ik die weg en -achteraf- dacht ik dat het voor mij al een 'gewoonte' was geworden.
Ik ging op weg de eerste dag en kwam door werkzaamheden in een file op de heenweg. Toen ik langs de nieuwe weg kwam dacht ik: 'o ja, die weg is er nu ook!'
Je zou denken dat ik die weg op de terugweg dan wel zou nemen........ik dacht exact hetzelfde toen ik de weg voorbij reed: 'o ja, die weg is er nu ook!......'
Na 2 dagen zat ik weer in mijn nieuwe patroon.........nu kijken hoe het straks is als ik weer in Nederland terug ben in december........is dan echt mijn oude patroon/mijn oude manier van rijden vervangen door een nieuw patroon?

Meteen hierna hoorde ik verhalen van mensen die nog naar een oud huis rijden of oud werk, terwijl er al een nieuw huis/nieuw werk is.....
Hoeveel mensen nemen echt de tijd om een nieuw patroon een kans te geven of........wint je innerlijke het toch.....zijn er oude patronen die veiliger zijn......

In deze tijd met zoveel retrograde planeten (relaties, groei, je unieke zijn en je spiritualiteit) heb je een kans om naar binnen te kijken, bewust te worden van je patronen en te kiezen of je ze wil veranderen. Besef wel dat die nieuwe patronen tijd nodig hebben om 'automatisch' te worden. 18 nov. gaat de relatie planeet -ook van geld en kracht!- en de planeet van groei weer direct lopen: wat je een plek hebt gegeven kan dan naar buiten komen.

Het is een speciale tijd voor mij: heel wat relaties zijn 'opgepoetst'. Eigenlijk was er niets mis mee, de basis was goed. Ik heb kunnen genieten van diepgaande gesprekken met mensen die belangrijk voor mij waren......ik had me alleen niet altijd laten zien. Andere relaties zijn rot en mogen vervangen worden.
Dit laatste is voor mij een uitdaging...zo'n oude weg/patroon........zo makkelijk om weer te volgen of.........WAS dat een oude weg/patroon en is die ondertussen al vervangen  en geautomatiseerd, is het al  MIJN weg geworden........We zullen zien.

Ik wens jullie een hele goede tijd waar veel helder mag worden in relaties: geld, kracht, liefde.
Het kan soms heftig zijn en......dat is goed: alles wat niet goed is komt dan boven.
Soms kan het veel minder erg zijn dan je had gedacht: hoeft het alleen maar 'gepoetst' of 'bijgewerkt' worden.
Soms is het rot en moet het vervangen worden. Als ik kijk naar ons huis: het valt achteraf nog wel mee hoeveel er echt 'rot' was......

Misschien is dat ook wel iets van mensen: denken we niet altijd zo goed over ons zelf terwijl we al zo bijzonder zijn......
mogen er alleen wat 'rotte' stukken vervangen te worden en heeft de rest alleen een poets/schilderbeurt nodig....

Geniet van de mooie herfstkleuren en houd van jezelf!

Berndien

PS:Tot en met nov. zit ik vol, vanaf dec. kun je een consult via skype afspreken. Begin jan. kan een afspraak in Borne.

No comments:

Post a Comment