Monday 29 November 2010

'Wie zoet is krijgt lekkers......' deel 1

Hallo allemaal
Allereerst wil ik iets rechtzetten: niet mijn schoonzus Alicia, maar Nico heeft mijn site gemaakt. Hij was degene die 10 jaar geleden al vond dat ik dit moest doen en vertelde dat Alicia er erg goed in was. Toen ik aan het begin van dit jaar het boek over Integriteit las besefte ik dat dit een onderdeel was wat ik 'liet liggen'.
Na 10 jaar -tja soms duren dingen bij mij soms lang- heb ik gevraagd of Nico kon zorgen dat er toch een site kwam. Ik nam aan dat hij het aan Alica zou vragen.......

Toen hij vertelde dat hij het had gemaakt en ik vertelde dat ik dat recht wilde zetten, was zijn antwoord 'dat is niet nodig'.....

Hoevaak doen wij dit? Iets wat je gecreeerd hebt afdoen met 'het is niet belangrijk'?
Ik herken het in ieder geval wel.

Wat betekent dit voor ons?
We zijn allemaal met elkaar verbonden. Als wij onze eigen kracht niet zien/erkennen, erkennen we daardoor ook anderen's kracht niet........Iedereen heeft een unieke kracht en door dit te erkennen, erkennen we ook onze eigen kracht -al kunnen we die soms nog wel niet voelen....-

Het gekke hiervan is, dat we wel heel snel schuld op ons nemen. Ken je het gevoel van plaatsvervangende schaamte/schuld als je iets ziet gebeuren op t.v/film of als je een boek leest of iets in de buitenwereld ziet? Dat pakken we heel snel op!

De tijd waarin we nu zitten vraagt ons om dit om te keren: we zijn al goed!! Schuldig voelen is altijd een oud gevoel. In een tijd waarin je niet beter wist heb je overtuigingen op gepakt die toen goed waren om je te beschermen, alleen.....nu heb je het niet meer nodig.........

Besef dat je 'al zoet bent......' en al het 'lekkers' dat je graag wil, er ook voor jou is........

Houd van jezelf!
Berndien
 

No comments:

Post a Comment