Sunday 22 August 2010

What's in a name.....

Hallo allemaal
Terwijl ik bezig was met deze mail, moest ik aan mijn vader denken, toen hij de keuken in kwam om te vertellen dat we een broertje hadden.
Wij mochten kiezen tussen 2 namen. Toen ik de 2 namen hoorde moest ik meteen denken aan 2 jongens die een klas hoger zaten. Twee jongens met deze namen: beide vond ik vreselijk......de een iets minder dan de andere. De naam die mijn nieuwe broertje kreeg was de naam van die jongen die 'iets minder erg was......'
Een jaar later werd nog een broertje geboren, toen kregen we niet de keus.....die overgebleven naam werd gebruikt.......

Gelukkig hebben beide namen nu een heel andere energie en zijn beide broers heel dierbaar voor mij. Misschien die laatste nog wel extra, want ik had ook een beetje de moederrol voor hem...

Old Spice was een geur voor oude mannen. Nu is er een reclame gestart voor dit merk met een jonge man erin en.......het is ineens geen 'oude mannengeur' meer.....

What's in a name.......

Hoe open zijn wij eigenlijk? Hoeveel overtuigingen hebben we nog waar we aan vast blijven houden? De energie nu vraagt aan ons om in onze EIGEN kracht te staan en te voelen en ervaren wat voor ons goed is. Kunnen we dat ook echt of zitten er bij ons ook nog overtuigingen?

Zo hoorde ik de afgelopen week nog een prachtig verhaal over een paar mensen die jaren geleden een Reiki cursus bij mij hadden gedaan. Iemand hoorde dat ze op vakantie waren en vroeg 'Zijn zij met het zweefvliegtuig gegaan?' Deze persoon had toen -en nu nog steeds lijkt het- de conclusie getrokken dat Reiki zweverig was en......had zijn overtuiging nog niet bijgesteld. Waarschijnlijk heeft hij ervaringen gehad met mensen die zweverig ermee omgingen. Had hij ervaringen gehad met mensen die er spiritueel mee omgingen gehad -dus geaard- dan had hij waarschijnlijk iets anders gezegd en de positieve ervaringen met energie kunnen ervaren!

Dit kun je toepassen op vanalles. Zo merk ik dat er nog steeds mensen zijn die heftig reageren op mensen die met Nikkenproducten werken. Hier geld het zelfde als met de Reiki: met welke mensen hebben ze te maken gehad en..... waarschijnlijk hadden ze anders gereageerd als ze iemand kenden met positieve ervaringen.

Gezinnen: wordt een naam geassocieerd met lief, lastig, slim, dom, gehoorzaam, oudste, jongste of is er ook nog ruimte om te kijken hoe iemand echt is...

Zijn wij nog steeds bereid open te staan en zelf te voelen en te ervaren of staat ons besluit al vast.....

Nu de vakanties afgelopen zijn voor de meesten van ons en kinderen weer naar school gaan speelt dit ook:
Komt een kind in een nieuwe klas en heeft hij/zij nog steeds de naam van 'lastig', 'studiebol', de' lolmaker' of is er een nieuwe kans. Is er een leerkracht die opnieuw wil kijken en het kind/student een nieuwe kans geeft om te zijn wie  hij/zij is: uniek........

Ik heb eens teruggekeken hoe er gereageerd is en wordt op mijn naam en......dat is heel verschillend geweest.
Positieve en negatieve klanken, soms te verklaren, soms ook helemaal niet. Soms waren positieve eigenschappen voor anderen negatief en andersom.
Gelukkig ben ik me er steeds meer van bewust wie ik ben en hebben de oordelen van anderen steeds minder effect op mij. Steeds minder....ik ben op weg en geniet daarvan!

Hoe is het met jou? Nu met Mercurius Retrograde is het een mooie tijd om naar binnen te gaan: hoe communiceer jij met jezelf  en heb je ook nog de neiging vast te houden aan overtuigingen.

Begin sept. ga ik weer naar Qatar. Tot dan kunnen nog consulten in Borne, anders weer via skype.
26 en 31 aug. zijn er roll outdagen in Borne. Een roll out is een geklede massage die zorgt voor een heerlijke ontspannen. Een roll out geeft het gevoel van 1 nacht slapen op een nikken matras. Op deze matrassen zit 20 % korting tot eind september. Ik kan allerlei redenen opnoemen waarom ze zo goed zijn, alleen.......ervaren is toch altijd de beste manier voor mij. Wil je graag een roll out: mail me dan. Ik neem voor elke roll out 1 uur. Het is kosteloos.

Geniet!
Berndien

No comments:

Post a Comment