Monday 24 October 2011

oct.2011 .....een periode van licht breekt aan....

 

Hallo allemaal
 
'In India hebben 285 meisjes hun naam laten veranderen, 'unwanted', zo wilden ze niet meer genoemd worden.'
 
'De kroonprins van Saoedi Arabie is overleden'
 
'Overstromingen in Bangkok'
 
'Een aardbeving in Turkije'
 
'Libie is bevrijd'
 
'De eurocrises en occupy'
 
Er gebeurt veel in de wereld.
Voor sommige is het een teken dat het 'einde der tijden' is aangebroken en dan hoor je angst. Bij anderen hoor je juist hoop en verwachting. Wat is er eigenlijk aan de hand en hoe komt het dat de mensen er zo verschillend mee omgaan?
 
We zitten in een eindperiode en een nieuw begin. Van dualiteit naar eenheid. Een grote bewustzijnsverandering.
Alles wat niet meer klopt wordt getransformeerd en.....wij mogen kiezen hoe.......vredig of met geweld, want hoe dan ook,
we transformeren met zijn allen en er is geen goede of slechte manier!
 
Nu is het dat veel mensen vredig verwarren met 'niets doen'. Dat is niet wat ik bedoel met vredig.
Vredig, liefdevol is een situatie die aangeeft dat er balans is, dat het goed is voor beide kanten.
 
Veel mensen verwarren vredig met 'geen ruzie'....
Door die verwarring is er een onbalans gekomen die nu recht gezet wordt.
 
We komen van een donkere periode -vissentijdperk- en gaan naar een lichte periode -watermantijdperk- .
      -op www.pateo.nl/platform.htm wordt mooi uitgelegd hoe de tijd werkt en hoe de klok van Giza laat zien wanneer het          
       watermantijdperk begint-
De laatste jaren is er veel licht energie op aarde gekomen en mensen zijn bewuster geworden.
Dat bewustzijnsproces gebeurt bij iedereen! Sommige  zijn hier bewust mee bezig, anderen niet. Daar gebeurt het op een on- of beter innerlijk bewustzijnsniveau.
Deze verandering lijkt lang niet altijd vredig, maar is nodig om te zorgen dat er weer balans komt, een vrede van binnen uit.
De 'vredige' houding was vaak een onbewuste houding, een 'geen ruzie' houding.
 
De laatste jaren werden relaties verbroken die aan de buitenkant 'vredig' leken.....Vaak was dit voor de een in het begin erg pijnlijk, en toch kwam heel snel het bewustzijn 'het leek goed, maar het was al lang niet meer goed...' Door zo'n crises kwam er weer balans, kwam er vrede van binnen uit. Bij de een wat sneller dan de ander en......dat maakt niet uit, ieder heeft zijn eigen tijd...
 
Meisjes in India die ongewenst waren, werden ook zo genoemd....al jaren. Nu kiezen ze ervoor om dat om te zetten.
Ieder van ons kan kiezen om om te zetten wat niet meer klopt. 
Het besef dat jij uniek bent en een taak hebt hier op aarde die niemand anders heeft. Dat je heel erg gewenst bent, belangrijk voor de rest van de mensen ......en.....je hoeft niet precies te weten hoe en wat en waarvoor......dat komt vanzelf....
 
De kroonprins van Saoedi Arabie is overleden. In het westen hoor je er weinig over. In Dubai hebben ze national day 10 dagen verzet in verband met de rouw periode. Tv stations zenden alleen maar documentaires uit over hem, de Islam en de Arabische wereld.
Een andere zoon van Abdul Aziz wordt nu kroonprins.....ook weer iemand rond de 80 jaar.......hoelang zijn er nog zonen van hem die het over kunnen nemen en hoelang klopt dit energetisch nog..... wanneer gaat hier iets veranderen......?
 
Kadaffi is er niet meer, geen vredig einde maar een bloedig einde. Nu een nieuw begin. Is al het oude al verwerkt, afgerond?
In Tunesie zijn nieuwe verkiezingen, in Egypte komt een nieuwe regering. In Syrie en Jemen zijn ze nog onderweg.....
 
De eurocrises: het geldwezen is aan verandering toe. Geld, kracht, liefde....
Occupy:Is het eenzelfde situatie als in de Arabische landen?
Ik weet het niet.......soms heb ik het gevoel dat in de Arabische landen mensen vrij wilden zijn om een eigen leven te leiden. Ze werden onderdrukt, mochten zichzelf niet laten horen en hadden geen geld voor de basis levensbehoeften. Zij werden met macht geconfronteerd en onderdrukking, met dictators die wegmochten.
 
Is dat ook bij ons, Occupy.......willen we echt gelijkheid of is er ook sprake van macht? Voor onze basisbehoeften wordt gezorgd en toch is er onvrede. Hoe gaan wij om met ons geld, kracht en liefde ?
Ik vind het bijzonder dat sommige mensen vinden dat een nieuwste mobiele telefoon, computer allemaal moet kunnen ook al is het geld er niet.....zou dat onze dictator zijn?
Misschien heeft het beide ook wel met balans te maken.....
 
Sociale voorzieningen, goede wegen, gezondheidszorg, banken.......we maken er allemaal gebruik van.
'Anderen' hebben  hun nek uitgestoken om het op te zetten zodat iedereen daar van kon profiteren.....Willen we ECHT verantwoordelijkheid nemen voor ons zelf of is het makkelijker om de buitenwereld te laten veranderen...Willen we de uitwassingen aan beide kanten zien: die van de consument en van de regeringen/banken?
Ik hoorde van een Poolse vrouw, dat haar moeder graag weer terug wilde naar de tijd van voor de val van de Berlijnse muur......'toen wist ze zeker dat er voor haar gezorgd werd, nu was het voor haar heel moeilijk om rond te komen'.......
Bewustwording, we gaan naar een periode van eenheid: wil je kijken wat de ander en jezelf zien....ook als het niet zo'n leuke spiegel is?
-als je dit merkt bij jezelf, besef dan dat er geen leuke of vervelende spiegels zijn.....het zijn alleen maar spiegels....-
 
Aardbevingen, overstromingen......de aarde doet gewoon mee, deze wil ook balans en net als bij mensen
gaat dat soms op een heftige manier.....
Wij leven op deze aarde, ze voedt ons, geeft ons leven....hoe gaan we er mee om?
 
In deze tijd is het erg belangrijk om goed te aarden/te gronden. Ons lichaam is ons vervoersmiddel hier op aarde. 
Ik las een artikel van Kees Aldijk, een psychiater. Een artikel dat bij deze tijd past en het belang aangeeft van je fysieke lichaam.
 
Hij geeft aan dat ons fysieke lichaam eigenlijk uit 2 delen bestaat, dat wat we in de spiegel zien en het deel dat ons doordringt en omhult, ons vitaliteit geeft; het etherische lichaam. Dit etherische lichaam vormt samen met ons emotionele en mentale lichaam, ons aura.
 
Hij geeft aan dan we vanuit onze ziel beschikking hebben over het fysieke, emotionele en mentale lichaam.
Hiermee kunnen we ervaringen opdoen. Zo vergaren we steeds meer wijsheid. Onze ziel wordt daardoor steeds voller en krachtiger.  Na vele incarnaties worden we ons steeds meer bewust van al de wijsheid die we hebben.
 
Nu is het zo, dat we in deze tijd van bewustwording, de neiging kunnen hebben, vooral de aandacht op die ziel te houden. Dit zorgt voor een energiestroom van hoger bewustzijn naar het fysieke, mentale en emotionele lichaam. Die kan zo hoog zijn, dat die lichamen dat niet goed kunnen verwerken.
 
Lichamelijk kan dat zich uiten in hoofdpijn, slapeloosheid, emotioneel als angsten en depressies, mentaal door verwarring.
De wijsheid van de ziel kan dan niet op de juiste manier geinterpreteerd worden en wordt chaotisch.
Het etherische lichaam kan ontregeld raken. Haar beschermende functie valt dan uit en er volgt een onbelemmerde toegang tot de emotionele en mentale wereld. Mensen horen stemmen, krijgen hallucinaties, worden bang of juist euforisch.
 
Hij geeft aan hoe belangrijk het is om dan te gronden/te aarden.
'Mediteren is voorlopig ongewenst' zegt hij, als mensen zich in zo'n situatie bevinden.
Sporten, massage, werken in de aarde -tuin!, kleien-  en zwemmen is belangrijk.
Het etherische lichaam en het fysieke lichaam hebben gezond voedsel nodig, voldoende beweging, zonlucht en frisse lucht, zodat het zijn beschermende functie weer kan uitoefenen.
 
We zijn hier op aarde en hebben een aards lichaam. De energie wil door dit lichaam en kan dit alleen als het lichaam dat aankan!
In deze tijd waar de energie zo verhoogd is, is dit heel erg belangrijk!
Hoe goed zorg je voor je lichaam? Weet je wat je lichaam nodig heeft? Goed water, zodat je afvalstoffen kunt afvoeren, ook emotionele. Kijk naar wat je eet: greenzymes, gerstegrassen helpen om de lichtenergie op te nemen en zorgt dat je lichaam al de mineralen en vitamines weer krijgt wat het nodig heeft. Eet je biologisch, bespoten groentes, eet je rauw, gekookt etc.
Word je 's nachts opladen of wordt je 's ochtends moe wakker? Slaap je wel op een goede matras, hoe is de lucht in je slaapkamer, in je huis? Als je hier meer over wilt weten kun je op deze site meer informatie vinden over het O.W.N.E.R.S principe.
 
Verder geeft hij aan dat het mentale lichaam tot rust komt door inzicht. Lees goede boeken, kijk positieve films.
Merk je bij jezelf dat er toch nog veel angst is dan zou het kunnen dat je emotionele lichaam gereinigd zou mogen worden: vaak liggen er trauma's in het verleden die niet verwerkt zijn.
Vaak willen mensen daar niet aan en hoor je 'dat is er bij mij absoluut niet aan de hand!' , ik heb gewoon slapeloosheid door......-en dan komt er een mentaal verhaal- Toch merk ik dat bereid zijn genoeg is, vaak zeg ik dan: stel dat het wel zo is, dat het alleen iets is waar je nog niet bewust van bent. Zou je ervoor open staan..... gewoon uit nieuwsgierigheid?
 Dat is vaak het moment waarop 'wonderen' gebeuren. 
Ik merk dat mensen met Neptunus transits het soms extra lastig hebben hebben op dit moment: er komt zoveel energie binnen en de beschermende functie van het etherische lichaam werkt dan niet optimaal om dit naar binnen te laten komen. 
Gevoelige mensen gaan dan vaak nog meer mediteren of lezen/studeren en 'vergeten' hun lichaam of ze werken wat harder, drinken of roken wat meer......
 
Niet zo gek. Vaak voelden ze veel als kind. Werden conclusie getrokken en gingen ze 'in hypnose'. Nu is het tijd om te de-hypnotiseren.
Maar ja, dan komt het oordelen: 'mijn ouders hebben het zo goed gedaan, gezien de omstandigheden' en vaak 'ik moet me aanpassen anders houden ze niet van mij' ,'zo erg is het toch nog niet' 'wat zullen ze wel niet van me denken' etc etc.......
Dit oordelen is nog een restje van het vissentijdperk.
 
Op een groter niveau wordt niet geoordeeld ......zijn we allemaal een, gelijk.....
Die oude patronen, het oordelen is een stukje niet verbonden zijn, niet geaard zijn. 
Voeding, goed voor je lichaam zorgen helpt daarbij en.....hoe beter je voor je lichaam zorgt hoe beter oude emotionele delen in je zelf losgelaten kunnen worden.
 
Hoe dat precies is in de praktijk? Ik weet dat niet precies, ik Weet wel dat het zo is.
Regelmatig kan ik het voelen en soms ook nog niet, dan oordeel ik ook.....vooral over mezelf......
een oud stuk, dat nog losgelaten mag worden....elke dag een stukje...
 
In febr. gaat Neptunus weer naar in het teken vissen.........
Ik verwacht dat we tot die tijd nog heel veel kansen krijgen om restjes van het vissentijdperk los te mogen laten en.....
dat we blij verrast zullen zijn hoe makkelijk dat nu mag gaan......
 
Sta open en geniet!
Berndien

No comments:

Post a Comment