Tuesday 2 June 2009

Benetnasch 10 jaar, deel 4

Hallo allemaal,

Vanaf het begin, toen ik net begon, ben ik altijd gefacineerd geweest door rollen die iemand in zijn leven speelt. Zo heb ik de rol van moeder, vrouw van, therapeut, zus, nicht, astrologe, reiki master, vriendin, collega, buurvrouw, buurmoeder, vreemd iemand, heks,tante etc etc, want ik weet dat ik vast nog veel meer rollen heb. Zien zij allemaal degene die ik ben? Ik denk het niet.
Toen ik met de astrologie begon en ontdekte dat je kon zien in de horoscoop hoe je ouders waren voor jou, zag ik een uitdaging: hoe zagen mijn broers en zussen mijn ouders dan? Zij waren toch 'gewoon zo, als ik ze zag!? Ik maakte van iedereen een horoscoop en was helemaal verbaasd. In die tijd overleden mijn ouders en spraken we veel met elkaar. Ongelofelijk vond ik het, hoe het klopte en ik kreeg veel meer begrip voor ze en.....ook voor mezelf. Had een van ons precies door hoe mijn ouders waren? Dat kon ik alleen maar zien in hun horoscoop en toen kwam er nog meer begrip.
Het mooie is dat je begrijpt dat we allemaal in een andere 'film' zitten en andere ervaringen hebben. Soms zijn de ervaringen nog gebaseerd op oude overtuigingen, die je niet meer dienen en die je los mag laten, alleen......wat gebeurd er als ik dat doe en....ik weet wat ik nu heb, zou het ook nog erger kunnen worden???? Mijn ervaring is dat het alleen maar beter wordt!
Vorige week liep ik in het bos en een stuk ervan gaat langs een boerderij, toen ik dichter bij de afslag kwam, kwam er angst want: 'zou die grote hond weer zo blaffen en.....zou hij misschien achter mij aan gaan?' Er was geen hond en ik liep verder -jaren terug zou ik me gewoon omgedraaid hebben- en de angst ging weg. 1 gebeurtenis, al een poos geleden kwam zo terug, terwijl het niet eens nodig was, de hond was er niet eens! Hoevaak doen we iets niet, omdat er in ons systeem nog een oude programmering zit: wil je die loslaten en groeien of blijf je gewoon op de zelfde plek of draai je je om.....
Elke keer gaat het om balans: als je iets in je leven hebt waar je niet blij van wordt en dat niet veranderd: doe iets anders!!!
Waarom? Omdat wat je nu doet niet dat oplost wat je tegenhoud om in balans te komen, om gelukkig te leven. Zie je het resultaat meteen? Soms niet, je voelt wel dat er iets veranderd, soms heb je geduld nodig. Toen vorig jaar de osteodenx kwam -een middel dat helpt met verantwoordelijkheid nemen en de calcium huishouding van je lichaam- wisten we alleen dat het op het goede moment kwam: Pluto ging in steenbok -voor de astrologen onder jullie - Steenbok gaat wat langzamer en is heel gedegen, dus gaat niet zo snel en toch wilden we graag snel resultaat zien. Nu na een jaar is het resultaat geweldiger dan we ooit hadden kunnen denken en.......wat is eigenlijk een jaar als je weet dat je je veel beter en meer in balans voelt.....
Zaterdag ging ik naar Maastricht naar Bas. Het was een hele gezellige dag en ik was een uitdaging aangegaan: toch over Duitsland gereden. Op de terugweg wilde ik dat ook: ik stond vaak bij Eindhoven in de file en ineens zag ik dat als mijn spiegel: Ik laat mensen, situatie me tegenhouden om makkelijk verder te gaan en.......ik accepteerde dat ook gewoon, het was niet anders.....
Door Duitsland dus. Net voordat ik over de grens ging heb ik nog even getankt, gewoon voor de zekerheid. Normaal doe ik dat nu, maar je weet nooit. Het was maar goed dat ik dit gedaan had: ik heb een uur lang een zelfde stukje snelweg gereden. Ik ging steeds verkeerd. Bij de derde keer dezelfde rotonde etc had ik wel: 'het is een spiegel en nu wil ik wel graag weten wat' en toch.....ging ik zo weer verkeerd 'waar lette ik niet goed op?' Ik ben mezelf gaan testen en kwam bij een oude ervaring waarvan ik dacht 'daar ben ik al zovaak mee bezig geweest, het zal wel uit mijn systeem zijn' nee dus! (Ik hoor nog steeds mensen zeggen: dat heb ik al opgelost, dus daar kan het niet aan liggen........is dat echt zo?????)
Ik belde Bas bij de vijfde keer en....'mam, ik heb dat gehad, de Tom tom doet het daar niet goed.....' Ik ben toen de richting gegaan die ik de eerste keer ook al wou, alleen....de tomtom zei iets anders.....
Het bleek dat 'die weg er niet meer was' ik draaide rondjes door iets wat er niet meer was en me tegenhield om daar te komen waar ik graag wilde......... Het was heftig en ik was erg dankbaar en......erg nieuwsgierig wat er zou gebeuren de komende dagen.
(Als je een oud patroon hebt opgelost, veranderd de energie altijd alleen weet je nog niet hoe)
De dag erna ging ik lopen, weer langs die boerderij, ik voelde nog wel wat angst, alleen niet echt erg meer en.....toen blafte de hond, alleen was het een vriendelijke blaf. 's middags heb ik 'ineens' de voortuin gesnoeid, alles is nu open en....alles veranderd in mijn huis. Wat er verder gebeurd weet ik nog niet, wel dat ik me heel rustig van binnen voel.
Vorige week merkte ik dat ik over mijn grenzen ging, een oud patroon. Het was natuurlijk een week waarin energetisch veel gebeurde: hadden jullie ook dagen dat je zo moe was en dan ineens heel energiek? Neptunus, Jupiter en Cheiron stonden samen en mercurius liep retrograde -even voor de astrologen- Ik heb een massage geboekt, want je huid is je grootste orgaan en daar blijft veel hangen, een massage helpt dan. Heel veel dingen kan ik zelf, sommige niet en...wat heerlijk dat je dan iemand hebt waar je naar toe kunt. Wat doe jij? Wat is jou manier om iets oud te laten gaan? Je doet het voor jezelf en.....omdat we allemaal met elkaar verbonden zijn....voor iedereen!
Even een paar namen: Irma heeft een massage praktijk in Oldenzaal, Astrid is bezig er een op te zetten in Hengelo, Sandra www.modelvoor1dag.nl doet een fotoshoot, Monique heeft een praktijk in Bornebroek als energetisch therapeut en samen met haar gaan we voor kinderen en pubers 2 middagen houden waarin we bezig gaan met het ontdekken van hun eigen unieke talent -we doen dit in juni en ook weer in sept.- mijn broer die in Mallorca zit doet ook fotoshoot, dus als je daar naar toe gaat en zijn mail wil, laat het even weten, Anke heeft een kookwinkel in Markelo: Napoleon! Door de naam en natuurlijk voor haar ben ik gaan kijken: wat een mooie spullen. Napoleon, franse revolutie, Uranus: kies voor wat JIJ wil, dan doe je iedereen het grootst plezier. Jou unieke talent heeft niemand, het kan alleen een beetje stoffig zijn of verstopt zitten onder allerlei overtuigingen. Daarom zijn de dagen voor de kinderen en pubers ook zo belangrijk.
Je unieke talent. Je unieke talent is iets dat je makkelijk afgaat, waar je van geniet. Het testen en kijken waar een blokkade zit is iets dat erg makkelijk gaat bij mij. Zo makkelijk dat veel mensen me even vragen om te kijken en dat deed ik ook altijd en overal. Hoe serieus nam ik dat talent, hoe zat het met mijn geld/kract/liefde???? Sinds vorig jaar is er een rittenkaart, 4 keer een kort consult tot 15 min. of 2 keer tot een half uur. De kosten 80 euro. Vaak is dit voldoende en is een heel consult niet nodig. Het verschil met 10 jaar geleden: nu kan het zo snel, toen nog niet.
Deze week heb ik voor iemand een rittenkaart om wat oude overtuigingen los te laten. Vorige week heeft iemand voor de tweede keer gevraagd en....ze heeft nu de armband! Blijf vragen wat je graag wil en als je het niet krijgt.....heb de moed om die oude overtuiging dat je het niet verdiend op te zoeken zodat je hem kunt laten gaan!!
Geniet van je week

Berndien

No comments:

Post a Comment