Monday 21 March 2011

maart 2011 leren, creeren/ ego, hart en ziel

Hallo allemaal
Op de dag dat de lente begint en we zelf ook stil staan bij een nieuwe periode besef ik hoe bijzonder dat is op dit moment.
We zijn wereldwijd met een nieuw begin bezig, bevrijding van oude systemen en dat kan alleen als het oude achtergelaten is.
 
Is dat achtergelaten en hoe zit dat dan?
Voor veel mensen is maart een tijd waar oude issues nog even naar boven kwamen: zelf merkte ik dit ook! Het is/was alsof we nog even mochten kijken naar kleine restjes, 'stukjes wortel' die nog blijven zitten waren.
'Dit heb ik toch allang verwerkt' 'Hier heb ik toch al zovaak naar gekeken'.........en toch......er zat nog een klein stukje. Een stukje dat ego gevoelig lag, een stukje waarin je getest werd en waar je iets van mocht leren wat nog niet helemaal geleerd was.....Wil je daar naar kijken of 'hier kijk ik niet meer naar want dat ken ik al'......
 
Onze ziel weet precies wat we hier op aarde komen doen, weet onze hoogste potentie. De enige uitdaging: het kan alleen iets doen als wij het vragen.
Nu zou je kunnen denken: 'ik vraag toch en....er komen allerlei vervelende dingen op mijn pad!'
Onze ziel ziet dit niet als vervelende dingen. Het ziet ons vragen als hulp om die delen in ons te helpen genezen, die genezing nodig hebben.
Het zorgt voor situaties in dit leven, uitdagingen,  zodat we kunnen vergeven en verder kunnen gaan, ons leven kunnen creeren zoals wij dat willen.
 
Ons ego -wat we natuurlijk ook nodig hebben om te overleven hier op aarde, alleen heb ik het niet over dat gezonde ego!- reageert vanuit het verleden.
De situaties die onze ziel op ons pad laat komen helpen om een gezond ego te krijgen! Dat ego 'denkt' nog steeds dat het in dat verleden is en beschermt je op dezelfde manier als het je beschermt heeft als kind/in een vorig leven/als puber etc. Het blijft in het verleden totdat het beseft dat het daar niet meer is......en kan vergeven.
 
We komen dan bij het hart terecht. Het hart kan dan weer op nieuw voelen, onvoorwaardelijk lief hebben en de emoties -die vooral met je buik/je 2de chakra te maken hebben- loslaten.
 
We zien dit met groepen mensen die onderdrukt zijn, met leiders die dit niet willen zien en leiders die hier naar willen kijken.
Kunnen we vergeven, DAN, en alleen DAN kun je beginnen met creeren, zelf bepalen wat je graag wil, wat je ziel wil.
Je kunt dan het leven leiden waarvoor je geboren bent, een leven van overvloed.
Kun je niet vergeven en blijf je vragen, dan zorgt je ziel dat je leersituaties blijft krijgen, want.....het wil graag dat je geneest en....dit is de manier......
Het ego kan niet anders dan vanuit het verleden reageren totdat het beseft daar niet meer te zijn, DAN kan het je stevigheid geven om te zorgen dat je alles wat je wil hier op aarde neer kunt zetten vanuit liefde naar je zelf en anderen.
 
Ik ken veel mensen die een visionboard/life cycle plan maken. Ze gaan er vanuit dat ze het doen vanuit hun ziel en......dat doen ze ook.
Ik zie veel van die mensen teleurgesteld zijn omdat het 'niet uitkomt'.......voor deze mensen: 'waar kun je nog niet vergeven, waar bepaalt je ego nog, dat ego dat vanuit uitdagende tijden uit het verleden reageert......'
Heb de moed om te kijken waar dat zit en besef dat je op de goede weg zit: je ziel zorgt steeds weer voor leermomenten. Het gaat hiermee door tot dat deel genezen is.
Iemand zei ooit eens 'als je steeds het zelfde doet en dan verwacht dat er een andere uitkomst komt, ben je dom bezig.....'
Voor mij is het niet echt dom, het is alleen een gebrek aan bewustzijn.
 
Ik had een consult met iemand die kinderen begeleidde met huiswerk. Ze is hier heel goed in. Toen ik haar vroeg hoe ze dat deed, zei ze: 'ik doe het steeds op een andere manier, net zolang tot ze het snappen'. Toen ik dat gebruikte voor iets in haar leven, zag ze dat zij voor haar zelf heel streng was en......steeds 1 manier gebruikte, terwijl ze allang wist dat die niet werkte......Hoevaak doen we op 1 gebied van ons leven precies dat, dat andere gebieden in ons leven ook nodig hebben, alleen......'zien' we dat niet....
 
Voor mij is het steeds weer kijken. Waar, op welk gebied in mijn leven wil ik niet-misschien beter: wil mijn ego niet...- kijken, wat is mijn zwaktste schakel.
Is het mijn bewustzijn?
Zie ik dingen niet helder? Boeken, films, inspirerende mensen kunnen je dan helpen!
Is het mijn lichaam?
Zorg ik hier goed voor? Krijgt het wat het nodig heeft? Hoe liefdevol en dankbaar ben ik hiervoor of oordeel ik over mezelf?
Is het mijn relatie?
Ben ik eerlijk naar mezelf en de ander? Zitten daar nog angsten? Het boek commited, het vervolg van eat, love, pray is een aanrader....
Is het de maatschappij?
Welk aandeel heb ik daarin? Ben ik blij met mijn werk? Kan ik mezelf zijn of legt iemand anders mij iets op?
Zo hoorde ik deze week iemand zeggen: 'ik moet dat toch wel doen om haar te helpen, want zij heeft zoveel geinvesteerd!'Toen ik haar vroeg: 'en jij dan? Wie is er dan voor jou?' werd ze stil, alsof ze daar nog niet over na gedacht had......en dan komen we vanzelf bij..
De financiele pijler? Ben jij zelf het waard om te ontvangen of zijn er nog steeds overtuigingen dat dat niet kan en zorgt je ziel nog steeds voor uitdagingen omdat je ego nog steeds niet kan vergeven, nog steeds reageert vanuit het verleden.........
 
Als we geleerd hebben van de uitdagingen en dat deel dat genezen mocht worden is genezen, dan kun je creeren, dat leven neerzetten wat je wil.
Egypte is daar mee bezig, Japan is daar mee bezig, Libie is daar mee bezig en.......ook heel veel landen waar het niet zo extreem is, zijn daar mee bezig.
Wij met zijn allen zijn daar mee bezig......hoe extreem het is, hangt af van ons bewustzijn.
In hoeverre is ons ego bereid om het verleden los te laten en een gezond ego te worden.
 
Wat een bijzondere tijd is het nu! Een uitdagende tijd ook!
Op deze eerste lente dag schijnt de zon: Straal en laat je zelf zien. Jou unieke kracht heeft niemand en....is belangrijk voor iedereen!!
 
Op 28 maart heb ik nog 2 plekken voor mensen die graag willen voelen hoe de nieuwe roll out matras is: nieuwe technieken zijn hierin gebruikt. Voor mij was het lastig woorden te vinden wat het doet. 'Je wordt gedragen' is hoe ik het nu beschrijf, heel bijzonder. Een roll out dag heb ik gehad en iedereen had dezelfde ervaring, vandaar dat ik nog een extra dag heb ingepland.  14 april is ook zo'n dag, alleen die is in Qatar.
Daar zijn de komende tijd ook cursussen Astrologie en werken met energie/Reiki.
Consulten kunnen via skype de komende tijd en gewoon in Qatar.
Wil je graag meer informatie: mail me dan.
 
Ik wens jullie een zonnige tijd toe en....wees dankbaar voor de lessen die je ziel je stuurt.
Dankbaarheid maakt het ego wat toegankelijker zodat het makkelijker kan vergeven zodat jij het leven kunt creeren zoals jij dat wil!
 
Houd van jezelf
Berndien
 
 
 

No comments:

Post a Comment