Monday 4 April 2011

april 2011 Het grootste confilct is tussen de mens en zichzelf....

Hallo allemaal
Sinds vandaag is Neptunus, de planeet van creativiteit, spiritualiteit, eenheid, in het teken vissen gegaan.
Speciaal: de laatste keer dat dit was, was in 1827! In aug. gaat ie nog even terug in waterman en vanaf volgend jaar februari blijft Neptunus in vissen.
 
Tegelijk met deze energie hebben we tot 23 april te maken met mercurius die retrograde loopt. Vaak gaat dit gepaard met oa. misverstanden en vertragingen in het verkeer/post .
Toch is deze tijd er om naar binnen te kijken: waar heb je je kracht weggegeven, waar is er nog actie/emotie die oud is en niet meer nodig is.
Dit keer kreeg ik een prachtige spiegel: ik vloog naar Qatar en ipv vertragingen, ging alles sneller en soepeler. Meestal had ik nog te maken met misverstanden en/of vertragingen, al raakte me dat niet echt: ik zag het als spiegel. Nu kreeg ik een spiegel die mij liet zien dat ik al veel 'oud zeer' los heb gelaten!
 
Met de energie van Neptunus erbij zal dit nog makkelijker gaan!
Wat wil je graag? Kun je dat visualiseren, voelen?
Als je dat kunt dan krijg je van alles op je pad om de energie die daar voor zit op te ruimen. Je hoeft hier niet naar op zoek te gaan: het vindt jou vanzelf......ALLES wat op je pad komt helpt je om waar te maken wat jij hebt gevisualiseerd, gevoeld hebt......Zogenaamde 'slechte' dingen bestaan niet, het zijn hulpmiddelen om een totale verandering tengoede teweeg te brengen! Personen en situaties/gebeurtenissen zijn 'engelen op je pad' (Zie het boek 'een klein gesprekje met God' van Neal Donald Walsch)
 
Uit onderzoek is gebleken dat communicatie niet zoveel met woorden te maken heeft, maar vooral met emoties, gebaren. 7% is de invloed van woorden........Mail verkeer gaat ook vaak hierdoor verkeerd: mensen lezen iets met op de achtergrond hun eigen emoties, hun eigen achtergrond......
Hoe lees jij je mail, de krant, een boek? Besef je dat je eigen emoties meedoen en.......wil je hier naar kijken?
De uitdrukking 'je ziet er goed uit' heeft lange tijd een hele andere betekenis voor mij gehad. Dit werd in de familie op een bepaalde manier gezegd en betekende 'die is veel zwaarder geworden'. Het klonk helemaal niet positief en voor mij een uitdrukking die ik niet graag zelf wilde horen!
'Je doet maar!' ook zo'n uitdrukking waar bij mij een lading op zat. Als woorden  zou je zeggen dat je 'toestemming' krijgt om te doen
wat je graag wil doen. Voor mij 'hoorde' ik het op een speciale manier die aangaf 'je doet je eigen gang en houdt nergens rekening mee'.
Heb jij ook van deze zinnen die beladen zijn met oude emoties en je belemmeren in wie je bent?
 
Met Neptunus in vissen zullen we ons er steeds meer bewust van worden dat we allemaal een zijn en Uranus in ram helpt ons om onafhankelijk te zijn, steeds meer ons eigen unieke zelf te ontdekken.
Nemen we actie hierin  en laten we oude emoties los of is het makkelijker om het bij 'de ander' te leggen, de ander heeft het gedaan.......
Besef wel......de ander ben jij......
 
De komende tijd krijgen we genoeg kansen en net als op school/universiteit krijg je herkansingen. Op school krijg je soms maar 3 kansen, in het gewone leven krijg je tig kansen......Hoe vaak wil jij het doen? Als je steeds dezelfde spiegels krijgt, zou je een andere aanpak kunnen kiezen: waarom steeds hetzelfde doen met een zelfde resultaat als het ook anders kan?Welke oude emotie wil je/durf je nog niet los te laten?
 
We hebben 'een recessie' achter de rug: een tijd waarin alles wat niet meer klopt wegging. Hoe is het nu? Kunnen we op een nieuwe manier verder of zitten er nog 'oude overtuigingen' die we nog over het hoofd hebben gezien?
In aug/sept krijgen we een voorproefje: kunnen we echt vrij zijn? Vanaf 2012 krijgen we een aantal jaren de kans om die nieuwe maatschappij neer te zetten.
 
Is het voor ons belangrijk om daar mee bezig te zijn? Zeker wel! De maatschappij is de spiegel van ons zelf en geeft ons aanwijzingen waar we nog meer heel mogen worden.
 
'Het grootste conflict is niet tussen mensen, het is tussen de mens en zichzelf.......'
 
Een uitspraak waar ik helemaal achter kan staan. Nu hebben we de kans om hier iets mee te doen en....
liefdevol te zijn naar ons zelf want we zijn al precies goed zoals we zijn.......
 
Ik heb nog even gekeken wat er in 1827 was: Griekse onafhankelijkheids, de grasmaaier en de propellor zijn uitgevonden, de mormonen zijn opgericht, ontdekt dat voeding uit koolhydraten, vetten en proteinen bestond, Edgar Ellen Poe publiceerde en de non profit charity werd uitgevonden en nog veel meer.....
Wat zouden ze over onze tijd zeggen?
Misschien wel dat de mensen toen hun eigen unieke kracht ontdekten en daardoor ontdekkingen deden waardoor de wereld een betere plek voor iedereen is geworden. Een wereld waarin iedereen straalt en in overvloed leeft, dat het de grote ommekeer was.....
 
Houd van jezelf!
Berndien

No comments:

Post a Comment