Thursday 11 June 2009

Benetnasch 10 jaar, deel 7

Hallo allemaal,

Als jullie de bijlage over de kinder/pubercursus gemist hebben: nu een tweede poging. Zit die er weer niet bij: mail monique even m.stamsnijder@inter.nl.net dan stuurt ze het wel naar je toe. (Dit is nog een uitdaging voor mij......)
Over uitdagingen gesproken: hebben jullie Tennis gekeken afgelopen zondag of heb je misschien gehoord dat Roger Federer gewonnen heeft in Parijs? Nu zou je kunnen denken: 'wat maakt dat uit, ik hou niet van tennis'en toch.....was het een heel bijzonder moment. Roger Federer heeft bijna alle prijzen gewonnen die je kon winnen met tennis. In het begin van zijn carriere was hij al heel goed, hij had alleen een probleem of beter gezegd: een uitdaging. Hij kon de stress van de beslissende wedstrijd niet aan en verloor daardoor vaak. Toch was zijn grote droom: winnen of te wel, daar waar hij voor geboren was, hier neer te zetten op aarde. Lichamelijk kon hij dat, financieel ging dat prima, hij had een vriendin die achter hem stond en de maatschappij vond het geweldig om naar te kijken, alleen......geestelijk zat er een 'kronkel'. Met dat laatste is hij aan de gang gegaan, hij zocht iemand die hem daar bij kon helpen en......het ging! Hij won allerlei wedstrijden, alleen was er Parijs en Nadal, die laatste kon op dat court beter tennissen.
De laatste 3 jaren verloor hij steeds daar, toch kwam die oude 'kronkel' niet terug: op andere velden won hij wel steeds. Nu zou je kunnen zeggen: hij heeft toch genoeg geld, is ondertussen getrouwd, zijn vrouw is zwanger, iedereen vindt het nog steeds geweldig hoe hij tennist dus....prima toch! Nee, hij ging door en zondag is het hem gelukt, hij heeft ook in Parijs gewonnen 'nu kan ik met een gerust hard stoppen, want ik heb alles wat ik altijd gewild heb en......dat ga ik natuurlijk niet doen!' Andre Agassi stond naast hem en ineens moest ik denken aan de tijd dat hij niet in Wimbeldon wilde spelen: je moest daar in het wit en....hij had altijd gekleurde kleding aan! Toch kwam er een moment dat hij daar ook wilde spelen, hij ging toen helemaal in het wit, geen enkel gekleurd iets -wat wel mocht- op zijn tenue. Hij heeft ook alle grand slams gewonnen.
Toen ik hier naar keek, bedacht ik me wat een geweldig voorbeeld ze zijn voor ons: hoevaak geven wij op na een paar keer iets gedaan te hebben en....maken we onszelf wijs dat we het niet kunnen. We hebben allemaal leren lopen: hoe vaak zijn we gevallen? We gingen door, want we wilden het zooooo graag. Hoe is dat met leren fietsen gegaan en hoevaak ben je op geweest voor het rijbewijs? Heb je proefwerken/tentamens gehad die je opnieuw hebt gedaan? Niemand vraagt je hoeveel onvoldoendes je hebt gehaald: je bent geslaagd en daar gaat het om. In ieder van ons zit een ongelofelijke kracht en toch......'ik begin niet meer aan een relatie, dat lukt me toch niet'..........'ik heb dit nu eenmaal/ het zit in de familie, met deze ziekte moet ik maar leren leven'.......'ik heb de secret gezien en ik ben nog niet rijk, bij mij lukt dat gewoon niet'........'het is nu recessie een betere baan krijg ik toch niet.......' 'daar heb ik toch geen geld voor.......'
Er wordt van ons gevraagd 'wakker te worden' en velen van ons weten dat en zeggen ook: Ik wil wakker worden en het leven leiden waarvoor ik geboren ben, een leven in overvloed. Weet wat je vraagt......Ik moet vaak denken aan oud en nieuw, als ouders zeggen: 'we maken je wakker om 12 uur' en de kinderen heel blij zijn en toch zijn sommige kinderen boos als je ze dan wakker maakt: 'ik wil nog slapen!' Alle situaties, omstandigheden, mensen etc komen op je pad om je wakker te maken, om dat weg te halen wat voor jou kracht zit zodat jij het leven kunt leiden wat je hoort te leiden. Roger Federer is wakker, hij gaat door. Andre Agassi is wakker, hij gaat ook door! Nu niet meer met tennis. Samen met zijn vrouw heeft hij een organisatie die kansarme kinderen helpt, een organisatie die 'eist' dat alleen die kinderen geholpen worden waarvan de ouders ook meewerken. Voor mij een geweldig initiatief: zo worden hele gezinnen geholpen. Nu zou je kunnen denken: 'ja, maar die hebben geld' Dat klopt en....daar hebben ze heel veel voor gedaan en gelaten. Ze hebben beide veel kracht en liefde laten zien in wat ze deden, hebben wij dat ook? Willen we ├ęcht wakker worden? Nou soms denk ik ook wel eens.....laat me even een paar daagjes slapen en dan ga ik verder en toch......de resultaten van wakker worden is zo geweldig dat ik nog meer wakker wil worden!!
Deze week werd ik me bewust van een patroon. Ineens kwam een uitspraak van mijn vader naar boven, iets dat hij tegen de pastor had gezegd toen mijn moeder ziek in het ziekenhuis lag 'Berndien heeft hetzelfde als mijn vader' Ik voelde me daar heel ongemakkelijk bij en wist niet zo goed wat ik er mee moest. Deze week besefte ik, dat mijn vader het ook had, hij was alleen bang om het nog toe te laten nadat mijn broertje was verongelukt. Hoe zit dat met mij????? Ik heb die uitdaging ook gehad en nu, sinds deze week laat ik het helemaal toe.Het gedicht van Marianne Williamson geef ik vaak als tip en dat gedicht was helemaal van toepassing op mezelf: Ik was niet bang voor mijn angsten, ik was bang voor mijn kracht en.....-we zijn allemaal met elkaar verbonden- nu laat ik mijn kracht stralen, zodat jullie dat ook allemaal gaan doen, zodat we met zijn allen een krachtige, liefdevolle wereld krijgen!
Voor 2 mensen heb ik voor volgende week woendag kaarten voor Jan Bommerez in Utrecht.
Voor 1 persoon heb ik een wekker, waar het licht steeds feller wordt: zodat je langzaam wakker kunt worden.
Voor een aantal mensen heb ik een replenish: goed voor jehuid, om je huid schoon te houden -je huid is je grootste orgaan en daar blijven veel afvalstoffen 'hangen'- en ......lekker koel om in je gezicht te spuiten....word je wakker van.......
Dinsdagochtend is de testochtend om te kijken waar je op dit moment zit en wat je 'zwakste' pijler is en wat je daar aan kunt doen.
Alvast een geweldig weekend!
Groet en knuffel

Berndien

No comments:

Post a Comment