Tuesday 16 June 2009

Benetnasch 10 jaar, deel 9

Hallo allemaal,

Ik heb net weer een stuk gesnoeid in de tuin: ik heb volgens mij mijn hele leven niet zoveel gesnoeid als de laatste maanden! Ik begon voor het huis: ineens is het licht, kun je het huis weer zien en daarna in gedeeltes de achtertuin. De vuilnisbakken zitten vol en....er is nog een restje dat de volgende keer in de ton moet. Volgende keer, dan ben ik in Qatar, er blijft nog een restje liggen. Zijn er ook nog restjes die ik opgeruimd heb die ik nog niet helemaal weg kan doen?? Ik zal het de komende tijd zien!
Terwijl ik aan het snoeien was bedacht ik me dat zoveel mensen iets 'niet eerlijk' vinden wat hun overkomt. Als ik maar eerder met snoeien was begonnen dat had ik nu niet zoveel gehad! Het is het gevolg van mijn beslissing om het niet te doen, dus nu heb ik nog restjes. De kosmos is ALTIJD eerlijk en....de energie is precies gelijk voor iedereen: de zon schijnt voor de een niet meer dan de ander! Alles wat op je pad komt is eerlijk, misschien niet altijd even leuk....wel eerlijk.
Op dit moment gaat alles zo veel sneller en als je dat kunt accepteren dat wat nu op je pad komt, precies is wat je nodig hebt, dan kun je het ook sneller loslaten.
Toen ik de vorige brief verstuurde had ik een gevoel dat er iets niet klopte, wat wist ik niet en het testte dat ik hem gewoon versturen moest. Ondertussen weet ik wel dat mijn intuitie goed is, dus ga ik dat gevoel onderzoeken. Ineens viel het kwartje: mijn aanbod aan het eind van de brief was nog een teken van oude energie! Mijn eerste reaktie was: meteen gaan reageren en.....ik had al teveel mailtjes gestuurd die dag, dus dat kon niet: ik mocht er nog wat meer naar kijken.
Een paar dagen geleden kreeg ik de aanwijzing dat het goed was! Wat deed ik: ik bood mensen aan om de nutri 5 tegen inkoop bij mij te bestellen. Nu lijkt dat heel erg aardig en in de oude energie zou dat ook zo zijn, maar nu: lid worden van Nikken kost 65 euro en dan kun je ZELF tegen inkoop bestellen! Je neemt dan je eigen kracht, je eigen verantwoordelijkheid op je. Wat was nu die aanwijzing: degene die het graag wilde was al lid van nikken....... Bij alles wat je doet kijk of je je eigen verantwoordelijkheid op kunt pakken. Als iemand je afhankelijk maakt, dan weet je dat je in oude energie zit.
Vanochtend was de ochtend om te kijken welk deel in je leven het zwakst was en wat je er aan kon doen. Het was een goed ochtend en een confronterende ochtend. Toen ik aan het voorbereiden was, bedacht ik me: hoe zit het met bewustzijn op al die delen? Als je je niet bewust bent wat elk onderdeel betekent, kun je er ook niet veel aan doen! Natuurlijk heb ik ook bij mezelf gekeken, en op het gebied van Geld, kracht en liefde was ik niet helemaal bewust. Toen ik ging kijken bleek het om boosheid te gaan, iets waar 'ik niet zo van hou', het was confronterend en heel verhelderend! Het is mooi om te zien dat de mensen die er zijn, zich vertrouwd voelen met elkaar en dat ze zoveel voor elkaar kunnen betekenen.  'Het is niet eerlijk' kwam daar ook naar voren en ook, dat het met een gebrek aan bewustzijn te maken heeft en......dat dat te veranderen is! Mooi was ook dat iemand graag Reiki master wilde zijn: ze is het na deze ochtend!
25 augustus is er weer zo'n ochtend, de kosten zijn 25 euro. Omdat het een erg intensieve ochtend is, kunnen er maar een beperkt aantal mensen komen.
'Alles in de natuur groeit of gaat dood' Er is geen stilstand, en wij zijn natuur! Het is belangrijk dat je blijft groeien. Ik zie het aan mensen die ouder zijn. Gisteren zag ik een oom van mij, misschien in leeftijd oud, in doen niet. Hij vertelde dat hij medicijnen liet staan want 'hij kreeg er erge klachten van' de arts vond dat dat niet kon, toch testte hij het uit en zonder die medicijnen kon hij van alles, met niet en.....zijn cholesterol was nog steeds goed! Hij had een programma op tv gezien.....bewustzijn, verantwoordelijkheid nemen voor zichzelf. Anne studeerde afgelopen jaar en Oxford en had weinig kleren, pas als ze echt niet meer konden kocht ze iets nieuws want: 'ik wil sporten en ik wil dansen'......
verantwoordelijkheid nemen voor wat zij belangrijk vindt. Ik krijg veel mensen waarin ik in de horoscoop kan zien hoe groot hun talent is, dat ze iets groots willen doen hier op aarde, deze mensen worden allemaal getest: de een krijgt een zieke in de vriendenkring, de ander een kind die slaagt, een ander een verjaardag en.......ze kunnen iets doen wat hun doel is, wat hun ziel wil........wat kies je dan???? Als je diep van binnen weet dat jij en de ander een is, dan is het volgen van jou droom, jou missie iets dat die ander ook helpt, hen ook in hun kracht zet en......als je dat niet doet......is dat ook oke!! Je krijgt altijd weer een andere kans, want je ziel is sterker dan alles, het zal alles doen om jou in je kracht te zetten, om jou talent hier op aarde neer te zetten. Lukt het niet in dit leven, dan wel in een ander leven!
Kijk naar je emoties: 'het is niet eerlijk' 'ik heb alles al gedaan' 'het komt gewoon omdat die......' etc Emoties zijn kansen. Emoties geven aan waar iets helder wil worden. Mijn boosheid die nu naar boven kwam was erg groot, zo groot dat ik kanker kreeg en.....dat was eerlijk, niet leuk, wel eerlijk, want dat was mijn creatie. Omdat het door mijn handelen kwam kon ik het ook omzetten, ging ik van machteloos naar kracht. Heb de moed naar je emoties te kijken en naar je lichaam. Wat wil je lichaam je zeggen wat je nog niet kunt voelen. In deze tijd van verhoogde energie is het lichaam erg belangrijk, kijk naar de signalen en zorg goed voor dat lichaam. Dat is je vervoersmiddel op aarde en....de energie kan makkelijk door een zo zuiver mogelijk lichaam. Word je bewust wat je lichaam nodig heeft. Ben je je daar bewust van of.....denk je dat je je ervan bewust van bent.....
12 augustus is er een 'bewust van je lichaam ochtend' waarin ik test wat je lichaam nodig heeft. (10 euro)
Ik moest nog denken aan de musjes die op de leuning van de stoel bleven zitten: 'hoe zou het daar mee gaan?' Ineens: 'dat mag ik loslaten, er is overvloed voor ze en als ze het niet vertrouwen vinden ze ergens anders wel iets te eten en als dat niet zo is....wordt er voor ze gezorgd!'
Een hele goede week en.....er is nog een kaartje voor Jan Bommerez in Utrecht morgen!
Voor 1 van jullie is er nog een gratis consult via skype in het kader van 10 jaar Benetnasch.

Groeten
Berndien
 

No comments:

Post a Comment